Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Още по темата Софийски градски

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Още по темата Софийски градски
Коментари Харесай

Кой на кого показа среден пръст

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Още по тематиката
Софийски градски съд: завръщане в предишното

Съдийската гилдия на новия Висш правосъден съвет ще организира първия си основен избор
16 фев 2018
Пазарните мускули на MultiSport

За две години и половина " Бенефит системс България " стигна до 50 хиляди клиенти, на които предлага достъп до над 600 зали
16 фев 2018
Масово оживление

Обемите в търговията със спортни артикули и възходящият брой надпревари за фенове са знак, че българите спортуват повече
16 фев 2018
Икономика в зелено

Брутният вътрешен продукт пораства с 3.6% през последното тримесечие на 2017 година Почти всички знаци са нагоре, само че за бурно развиване са нужни повече вложения
16 фев 2018
Хибридни земетресения в обединението

Апетитите на националистите във властта се оказват доста по-големи от упованията на ГЕРБ
16 фев 2018
Слънчево с опасности

Икономическото раздвижване в еврозоната надвишава всички упования. Опасността е, че растежът може да се окаже най-големият зложелател на промените
16 фев 2018
Демонстрацията BiT

Четири аргумента за какво малкия екран беше купена, с цел да бъде заглъхнал един самостоятелен от властта глас
15 фев 2018 Темата от корицата този брой е за същинския спорт - друг от олимпиадата, а за стотиците хиляди хора, които се събират да играят всяка седмица футбол на някое от многото стадиони в огромните градове, вървят на фитнес, йога, или пилатес, тичат... Една от положителните вести е, че всеобщият спорт през годините става все по-популярен и това не се дължи на някаква държавна политика, а е композиция от желанието на хората и популяризирането на платформи, които разрешават с една карта да се посещават доста места. Добрата вест в тази ситуация е най-много за хората и самите платформи. Лошата е за притежателите на фитнес зали и други места за спортуване, които стават все по-зависими от тези системи за заплащане и изискванията, които могат да им бъдат налагани.

Случващото се с всеобщия спорт е забавно и в доста връзки хубаво, само че в цялостен контрастност с няколко събития от обществения живот последната седмица. Средният пръст, който програмният шеф на БНТ1 Емил Кошлуков сподели в ефира на малкия екран, разсъни нови прояви на неодобрение против него. Неговата изява обаче е единствено мотив да се покаже насъбраното през последните месеци напрежение. Ако погледнем случая изолирано, в него няма освен това от може би демонстрация на неприятен усет. Да покажеш междинен пръст може даже да бъде избор на журналиста да (по)каже нещо значимо. Проблемът обаче е, че в недопустимо доста случки от последните дни и седмици наподобяват като че властта навира междинния си пръст в лицето на нормалността. Лидер в това отношение в последно време е вицепремиерът Валери Симеонов, който е в мощна серия - един ден желае експулсиране на евродепутат, а на идващия упорства да не се излъчва филм за " възродителния " развой. Набрал скорост, той даже сътвори и подозрения за стабилността на държавното управление.

В категорията " междинен пръст " е и новината за промяната на собствеността на дребния тв канал BiT и по-точно какво се случи след нея. По всичко наподобява, че задачата на договорката е да се заглуши един от все по-малкото острови на независимост в българските медии и да се управляват от ден на ден гласове.

Евентуалното избиране на Светлин Михайлов за началник на Софийския градски съд също може да се постави в тази рубрика. Той към този момент беше ръководител на Софийски градски съд допреди девет години и по време на ръководството му имаше няколко абсурда за корупция (вижте историята тук).

На този декор в последните данни за растежа на Брутният вътрешен продукт през последното тримесечие има добра и неприятна вест. Ръстът е над междинния за Европейски Съюз и поради качеството на политиката и институциите в България, за които приказват горните събития, това е доста сериозен триумф. В същото време стопанската система пораства минимум от другите източноевропейски страни и повода за това най-вероятно точно неприятната обществена среда. (За растежа на българската стопанска система четете тук, а за европейската - тук.)

Как да се оправи това е, несъмнено, комплициран въпрос, само че тук може да видите простата рецепта на един от най-хубавите български илюстратори - Ясен Гюзелев. " Просто всеки човек би трябвало съзнателно да прави работата си и да обича това, което прави. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР