Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Още по темата БНТ не

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Още по темата БНТ не
Коментари Харесай

Че е тъмно вече вън

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Още по тематиката
Българска национална телевизия не желае да заспи

Новият програмен шеф Eмил Кошлуков провокира медиен скандал, какъвто в България не е имало доста от дълго време
26 яну 2018
Да ръководиш бизнес в 16 страни

Иван Бозев, изпълнителен шеф на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа, пред " Капитал "
26 яну 2018
Защо някои райони в България се развиват, а други не

Уроци от двадесетте най-активни центрове от икономическата карта на ИПИ
26 яну 2018
Междувременно в Абсурдистан

" Невъзпитаните карикатуристи " от " Прас-прес " откриха третата си галерия
26 яну 2018
Защо си потегля Тelenor и кой ще купи българския телеком

Причината е, че в Азия се печели повече. А определеният нов притежател е американски фонд без бизнес в района
26 яну 2018
Българските министри, които не бяха от България

Представянето на целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз от българските министри в Брюксел мина без искра, само че и единствено с един предстоящ гаф
25 яну 2018 На пръв взор наподобява, че този брой на " Капитал " е опакован в мрак. Темата от корицата споделя за опитите Българска национална телевизия да бъде приспана - да изпадне в будната кома на ред други медии под контрола на околните до властта. На последната страница в броя се споделя за мрак в дословния смисъл - по какъв начин през декември и януари в елементи от Европа е имало гъсти облаци доста по-често от нормално и хората там са обезпокоени, че не са виждали слънцето отдавна. В Москва да вземем за пример през целия декември слънцето се е виждало за пет минути.

Усещането за мрак обаче е единствено на пръв взор.

За да има повече облаци на едни места, би трябвало да има по-малко на други. В София да вземем за пример слънчевите часове най-малко през декември са били повече от нормално.

С Българска национална телевизия също ситуацията не е толкоз тъмно. Обществената телевизия концентрира повече внимание върху себе си поради терзанията, че може да се окаже следващият остров на свободата, обхванат от блатото на следените медии. Опити за това сигурно има, само че в този мрак има и лъч светлина. Имунитетът на Българска национална телевизия сработи и публицистите в малкия екран се опълчиха.

Избрахме за корицата облика на Сънчо (а за заглавие на този текст - откъс от песента на " Лека нощ, деца " ), поради опита публичната медиа да бъде приспана, само че тя, за благополучие, се държи като непослушно дете, което отхвърля да си затвори очите и устата.

Че мракът над България не е цялостен, проличава и по друго. Тази седмица трима български карикатуристи показаха галерия, която осмива българското председателство на Европейски Съюз (вижте тук). Авторите изясняват тематиката като опит да " се надсмеем над европейското и българското съединяване на двуличие, дало си среща тези дни в София ". Разбира се, не е наложително всички да са съгласни с техния взор към протичащото се, само че положителната вест е в това, че те въпреки всичко могат свободно да го създадат.

Излизането на Telenor от България е друга вест, която на пръв взор основава чувство за втвърдяване на мрака. Норвежката компания има доста друг бизнес жанр от типичния за района и продажбата на българския телеком наподобява като че тукашната среда побеждава. От друга страна обаче, множеството кандидат-купувачи, въпреки и финансови вложители, също са огромни и съществени компании.

Лъч светлина е и историята на Иван Бозев, който ръководи бизнеса на Lenovo в 16 европейски страни.

И в случай че чувството за мрак към момента не ви напуща, вижте селекцията от разнообразни лампи. С много от тях светлината ще има доста моден източник.

В броя ще видите още:

Репортаж от Брюксел (но интересен) по какъв начин министрите показват целите си за европредседателството

Кои са 20-те най-развити града в България

Защо са значими планинските застраховки
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР