Илюстрация УикипедияСтратегическото безпилотен летателен апарат на Американските военновъздушни сили RQ-4B

...
Илюстрация УикипедияСтратегическото безпилотен летателен апарат на Американските военновъздушни сили RQ-4B
Коментари Харесай

Американски дрон разузнавал 5 часа над Донбас, минал и през България

Илюстрация Уикипедия

Стратегическото безпилотен летателен уред на Американските военновъздушни сили RQ-4B Global Hawk е направил петчасов разследващ полет покрай линията на прикосновение в Донбас, по време на който на няколко пъти се е доближил до съветските граници, предава съветската организация Интерфакс, представена от Фокус.

Маршрутът на полета на американския дрон до Донбас е минал през Гърция, България и Румъния. Той мина границата на Украйна на север от Молдова. Това е първият полет на американския дрон RQ-4 Global Hawk над Донбас през ноември. Миналия месец е имало три сходни полета по линията на прикосновение в Донбас и наоколо до съветските граници, в това число на 8, 19 и 24 октомври. Апаратът RQ-4 Global Hawk е планиран да прави стратегическо въздушно разузнаване надълбоко в противниковата територия за дълго време. Когато лети на огромна надморска височина, той е в положение да изследва огромни площи, да прави разузнаване на точкови цели с висока разграничителна дарба и да предава разследваща в действително време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: