илюстрация PixabayНад 400 деца, ученици, учители и друг персонал от

...
илюстрация PixabayНад 400 деца, ученици, учители и друг персонал от
Коментари Харесай

Над 400 деца, учители и друг персонал от училищата във Варна са с COVID-19

илюстрация Pixabay

Над 400 деца, възпитаници, учители и различен личен състав от общинските детски градини и учебни заведения във Варна са инфектирани или контактни на доказан случай на COVID-19. Това заяви Лилия Христова, шеф на Дирекция „ Образование и юношески действия “, по време на днешното съвещание на ПК „ Наука и обучение “ в Общинския съвет.

„ Ситуацията е прекомерно динамична. Към 11:00 часа тази заран общият брой беше 368, от които 293 възпитаници и 46 – учители. През деня заболелите и контактните се усилиха с още 35, като трима са учители, други трима са непедагогически личен състав, а останалите са възпитаници “, съобщи по време на онлайн съвещанието Лилия Христова. По думите й децата от детските градини и в предучилищна възраст са доста по-малко и множеството от тях нямат признаци.

Училищата в общината са подготвени за работа в електронна среда, сподели още Христова и добави, че следва всички те да получат средства от Министерство на образованието и науката за закупуване на портативни устройства за учители и възпитаници.

Директорите на учебните заведения имат право да решат за прекосяване към отдалечена форма за образование за група/паралелка до излизане на формалното мнение на РЗИ, разясни шефът на Дирекция „ Образование и юношески действия “.

За интервала на изключителната епидемиологична конюнктура във функционалност „ Образование “ са изразходвани близо 307 000 лева за материали и услуги, свързани с битката с COVID-19. Училищата са изразходвали 226 161 лева, детските градини – 72 466 лева и центровете за поддръжка за личностно развиване – 8 348 лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР