Илюстрация Новата сграда в София Тех Парк трябва да бъде

...
Илюстрация Новата сграда в София Тех Парк трябва да бъде
Коментари Харесай

Новата сграда в "София Тех Парк" ще струва 33 млн. евро

Илюстрация
Новата постройка в София Тех Парк би трябвало да бъде издигната в период до 5 години, а най-малко 30% от офисите би трябвало да се отдадат на компании, занимаващи се с изследователска и развойна активност.

Увеличаване

Новата постройка в София Тех Парк би трябвало да бъде издигната в период до 5 години, а най-малко 30% от офисите би трябвало да се отдадат на компании, занимаващи се с изследователска и развойна активност.

[ " Фонд за недвижими парцели България " АДСИЦ] Смаляване
Още по тематиката
Комисия за защита на конкуренцията позволи рекордната за офис пазара договорка за " Мегапарк "

Новият притежател на бизнес центъра до мола на " Цариградско " е българско-южноафриканския фонд Lion`s Head. Оценката на парцела е близо 100 млн. евро
15 юли 2018
" София тех парк " е с ново остаряло управление

След следващата промяна държавната компания към този момент има контрол и директорски съвет
9 май 2018
" Фонд за недвижими парцели България " търси 38 млн. лева от вложителите на борсата

Дружеството разгласи процедура за нарастване на капитала за инвестиция в нова офис постройка
23 апр 2018
Arco Vara продаде борсовото си сдружение за парцели в България за 333 хиляди евро (допълнена)

Новият притежател на " Арко фонд за недвижими парцели " АДСИЦ е Bulgarian Property Developments
1 мар 2018 Строителството на новата офис постройка, която " Фонд за недвижими парцели България " възнамерява да издигне в " София тех парк " в столицата, ще коства 33 млн. евро. Дотук сдружението влага в покупката на земя и в планиране. Оценката е дадена в проспекта за нарастване на капитала на общественото сдружение, която тече сега и която е основна за финансирането на плана. Сградата ще бъде с разгърната повърхност от 35 хиляди кв. м., което ще я направи една от огромните на пазара. Скоро се чака да бъдат оповестени и първите търгове за реализатори на строителната поръчка, като задължението на вложителя е да я приключи до 5 години.

Инвестиция в ход

Според информацията, която е известна до момента, постройката е във крайна фаза на планиране и следва да получи виза за градеж. Подготовката на първите търгове за строителството на новата постройка към този момент е почнала.

" Нашите упования са до края на лятото да стартират и самите действия по строителството на постройката ", споделят от сдружението. Конкретна последна дата на довеждане докрай на обекта не се показва, само че съгласно съглашението с тех-парка вложителят е дължен да приключи строителството в период до 5 години от придобиването на право за градеж.

Проектът

Публичният фонд за вложения в недвижими парцели закупи имота на територията на " София Тех Парк " през май 2016 година против 9.7 млн. лева Големината на терена, върху който е отстъпено правото на градеж, е 8140 кв.м, като с изключение на постройката вложителят се ангажира и с оформлението на зелените площи. Ключово условие е 30% от пространствата в бъдещата постройка да се отдадат чартърен на компании, занимаващи се с изследователска и развойна активност.

Проектът планува издигането на 16-етажна постройка с площ 35 хиляди кв.м., както и 16 хиляди кв.м. подземни паркинги. " Това в действителност ще е най-големият ни план до в този момент ", разясняват от сдружението. Към момента капиталовият портфейл на " ФНИ България " включва 9 плана, от които най-значимите са офис постройките Сграда 1 в " Бизнес парк София " и офис постройка " Камбаните ", както и два магазина на веригата Mr. Bricolage в София и Варна. Фондът влага още във ваканционни парцели и в земеделска земя. " Районът е доста прелъстителен за интернационалните високотехнологични компании и за бързорастящите локални бизнеси. А пазарът на офис площи в София през последните 10 години и в бъдещите 10 се дефинира от тях " - " Фонд за недвижими парцели България " АДСИЦ " Според нас София Тех Парк е едно от дребното места в София, което допуска основаването на екоситема и удобна среда за високотехнологичните компании и техните чиновници в София ", стимулират инвестицията си от сдружението пред " Капитал ".

Капиталът

Проспектът за двойно нарастване на капитала от 20.1 млн. лева на 40.3 млн. лева бе утвърден от Комисията за финансов контрол (КФН) и процедурата тече, осведоми Александър Георгиев, управител " Връзки с вложителите ". След като завърши прехвърлянето на правата, против които вложителите могат да запишат акции, ще стартира същинското предложение на общо 20.150 млн. нови бумаги с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1.90 лв.. По този метод компанията ще опита да набере от финансовия пазар 38 млн. лева, като предлагането ще се смята за сполучливо при записани и платени 10 млн. от новите акции или при набиране на 20 млн. лева капитал.

Георгиев разяснява, че сдружението разполага с задоволително лични средства за началната фаза на строителството. На по-късен стадий е планувано да се употребява насъбрания капитал от идното търгуване на акциите, както и банков заем.

За полугодието " Фонд за неподвижен иимоти България " регистрира 9% растеж на приходите до 3.3 млн. лева и чиста облага от активността в размер на 1.8 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР