илюстрация 15 процента от младите българи на възраст от 15

...
илюстрация 15 процента от младите българи на възраст от 15
Коментари Харесай

15% от младите българи до 29 години нито учат, нито работят

илюстрация "

15 % от младите българи на възраст от 15 до 29 години нито учат, нито работят. По този индикатор страната ни се подрежда на четвърто място измежду държавите-членки на Европейския съюз, сочат най-новите данни на европейската статистическа работа Евростат за предходната година. Според тях преди всичко е Румъния с дял на тези младежи от съвсем 20 %. На другия полюс е Нидерландия с 4,2 на 100.

Данните сочат, че приблизително за целия Европейски Съюз младежите, които нито учат, нито работят, са малко под 12%. Целта, заложена в Европейския дирек за обществените права, е до 2030 година процентът на тези младежи да падне на 9, предава Tvn.bg.

 

Към момента 1/3 от държавите-членки към този момент са постигнали тази цел. Освен Нидерландия, в тази група са още страни като Швеция, Люксембург, Словения, Германия.

Данните сочат, че през последното десетилетие има съществено понижение на каузи на тези младежи. През 2012 година за страните-членки той е приблизително 16 на 100, а за България е бил съвсем 25%.

В множеството страни има превес на младите дами над младите мъже, които нито са заети, нито са обхванати в обучение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР