, илюстративнаМестна инициативна група Възход - Ветрино, Вълчи дол, Провадия

...
, илюстративнаМестна инициативна група Възход - Ветрино, Вълчи дол, Провадия
Коментари Харесай

Земеделски стопанства от три варненски общини ще се модернизират с европари

, илюстративна

Местна инициативна група " Възход - Ветрино, Вълчи дол, Провадия " разгласи трети банкет на планови оферти по Мярка 4.1. " Инвестиции в аграрни стопанства ", оповестяват за Българска телеграфна агенция от Областния информативен център-Варна. Тя се финансира от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Общият й бюджет е 106 416 лв..

Основната цел е възстановяване на изискванията и успеваемостта на земеделските стопанства, повишение на приходите и обезпечаване на работни места посредством преструктуриране и развиване на наличните материални мощности в стопанствата, поощряване въвеждането на нови технологии в производството и рационализация на физическия капитал, запазване на околната среда.

Допустими претенденти са аграрни стопани, приети групи или организации на производители или такива, утвърдени за финансова помощ по размер 9 " Учредяване на групи и организации на производители ", както и юридически лица на територията на локалната инициативна група, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, Закона за вероизповеданията или основани по Закона за Селскостопанската академия.

По процедурата ще бъдат финансирани действия, свързани с вложения за рационализация и машинизация, водещи до понижаване на индустриалните разноски и повишение продуктивността на труда; възстановяване на енергийната успеваемост на стопанствата; предпазване на земеделската продукция за опазване на качеството й; вложения в машини и уреди за запазване на околната среда; основаване и/или презасаждане на трайни насаждения, десертни лозя, медоносни дървесни типове за произвеждане на мед и бързорастящи шубраци и дървесни типове за произвеждане на биоенергия; произвеждане на сила от възобновими енергийни източници за потребностите на земеделските стопанства и други

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един план е 14 668 лв., а оптималният - 100 000 лв.. Интензитетът на подкрепяне е до 50 % от общия размер на допустимите разноски.

Крайният период за подаване на планови оферти е 5.08.2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР