Илон Мъск заснет за първи път с директора на Neuralink и близнаците, които тихо родиха заедно

...
Уолтър Айзъксън сподели надникване в отношенията на Илон Мъск с
Коментари Харесай

Уолтър Айзъксън сподели надникване в отношенията на Илон Мъск с Шивон Зилис, една от майките на децата му.

Зилис е директор в компанията за мозъчни чипове на Мъск, който тайно е имал двойка близнаци с милиардера.

Айзъксън каза, че е ходил в къщата на Зилис по-рано тази година, за да обсъдят заплахата от ИИ с Мъск.

Авторът Уолтър Айзъксън надникна в отношенията на Илон Мъск с Шивон Зилис, директор на Neuralink и майка на две от децата на Мъск, в сряда в откъс от предстоящата му биография за изпълнителния директор на Tesla.

< p>Биографът, който следи Мъск от около три години, публикува снимка на Мъск и Зилис с двете им деца в X, известен преди като Twitter. На снимката близнаците – които по това време са били на 16 месеца – седят в скута на Зилис и Мъск.

Миналата година Insider за първи път разкри, че Мъск тихо е станал баща на двойка близнаци със Зилис през Ноември 2021 г. и Ройтерс по-късно съобщи, че тя е казала на колегите си от Neuralink, че са заченали децата чрез ин витро оплождане и не са имали романтична връзка. Мъск има девет известни живи деца.

Малко се съобщава за връзката на Мъск със Зилис, която се присъедини към компанията за мозъчни чипове на Мъск Neuralink през 2017 г. като директор по операциите и специалните проекти, според нейния профил в LinkedIn. Тя също беше съветник и по-късно член на борда на OpenAI от 2016 г. до март, когато се оттегли от борда на директорите на компанията за изкуствен интелект, съобщи The Information първи.

Айзъксън каза, че снимката е направена, когато Мъск поканил той да се срещне в Остин, Тексас за разговор в къщата на Зилис.

„Миналия март Мъск ми изпрати съобщение: „Има няколко важни неща, за които бих искал да говоря с теб. да се направи лично", пише Айзъксън в откъс от биографията си за Мъск, публикуван в списание TIME. „Той каза, че трябва да оставим телефоните си в къщата, докато седим навън, защото, каза той, някой може да ги използва, за да следи разговора ни. Но по-късно се съгласи, че мога да използвам казаното от него за AI в моята книга.“

Биографът каза, че Мъск преведе него и Зилис през неговите опасения относно ИИ, включително че бързото развитие на ИИ е в сблъсък с „изравняване“ на човешкия интелект, което Мъск приписва на по-ниската раждаемост при хората.

„За момент бях поразен от странността на сцената“, пише Айзъксън за срещата. „Седяхме на крайградски двор до спокоен плувен басейн в задния двор в един слънчев пролетен ден, с двама светлооки близнаци, които се учеха да се движат, докато Мъск мрачно спекулираше за възможностите за изграждане на устойчива човешка колония на Марс преди AI апокалипсисът унищожи земната цивилизация."

В крайна сметка Айзъксън каза, че разговорът е бил началото на най-новата компания на Мъск x.AI, която той по-късно официално представи през юли. Милиардерът каза, че целта на компанията е да открие "истинската природа на Вселената". Той е настроен да се изправи лице в лице с други AI мощни центрове като OpenAI и Google.

Прочетете пълния откъс на уебсайта на TIME.

Прочетете оригинална статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР