Илон Мъск замени логото на Twitter с X, съобщава Файненшъл

...
Илон Мъск замени логото на Twitter с X, съобщава Файненшъл
Коментари Харесай

Twitter вече е X

Илон Мъск размени логото на Twitter с " X " , оповестява " Файненшъл таймс ".

Ребрандирането идва в миг, когато компанията се пробва да притегли реклами и се бори с възходящата конкуренция.

В понеделник логото, което се вижда на формалната страница, и значките към профилите на чиновниците в компанията, бяха изменени на знак " X " вместо птицата, която бе емблематична за обществената мрежа от повече от десетилетие.

Мъск разгласи обновяването през вчерашния ден, като разгласява в платформата, че " скоро ще се сбогуваме с Twitter и последователно с всички птици ".

Днес милиардерът разгласява фотография на централата на Twitter, украсена с новото лого.

Адресът на уеб страницата за Twitter остава същият, както и името на приложението в магазините за приложения на Гугъл и Apple.

— Elon Musk (@elonmusk)
Мъск направи обилни промени в Twitter, откогато купи компанията предходната година - той смени името ѝ на X Corp като част от проектите си да сътвори " приложение за всичко " под марката " X ".

" Х е бъдещото положение на неограничена интерактивност - съсредоточена в аудио, видео, известия, плащания/банкиране - създаваща световен пазар за хрумвания, артикули, услуги и благоприятни условия " - написа в Twitter изпълнителният шеф на компанията Линда Якарино.

Twitter е под все по-голям напън, откогато през октомври 2022 година Милиардерът бизнесмен и сви разноските, а  разочароваха потребителите и рекламодателите - приходите от реклама спаднаха на половина и компанията бе на ръба на банкрута.

Този месец Meta пусна своя дълго чакан конкурентен артикул на Twitter - Threads, като новата платформа към този момент притегли десетки милиони консуматори. Twitter заплаши да съди Meta, която упрекна в кражба на търговски секрети при основаването на приложението ѝ за известия.

Логото със светлосинята птица на Twitter е " най-разпознаваемият актив на компанията ", прочут на хората по света, се показва в нейния уеб страница,. То беше наречено " Лари Т Бърд " от съоснователя на Twitter Биз Стоун на името на някогашния баскетболист Лари Бърд.
 Twitter размени синята птица в логото си с Dogecoin
Twitter размени синята птица в логото си с Dogecoin

Официалният акаунт на Dogecoin туитна в отговор: " Много валута. Еха. Много монети. Как Пари. Толкова крипто
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР