Илон Мъск все пак е разговарял с Путин, макар че

...
Илон Мъск все пак е разговарял с Путин, макар че
Коментари Харесай

Мъск разговарял по телефона с Путин

Илон Мъск въпреки всичко е разговарял с Путин, въпреки че неведнъж отхвърли тези обвинявания. Това излиза наяве от репортаж на „ Ню Йоркър “, който разкрива, че Мъск е признал пред Пентагона за собствен телефонен диалог с съветския президент.

Любопитното е, че малко след този диалог Мъск изненадващо разгласява концепциите си за прекъсване на войната в Украйна и те повтаряха желанията на Кремъл.

Миналата година милиардерът отхвърли неведнъж слуховете за диалози с съветския президент Владимир Путин. Той обаче въпреки всичко е уведомил американското министерство на защитата за този диалог. В публикацията си от понеделник списание " Ню Йоркър " се базира на някогашния почитан чиновник на Пентагона Колин Кал и различен неназован държавен чиновник, предава 24 часа.

Мъск е бил поканен на замяна на отзиви с Пентагона, като министерството е настояло да се продължи потреблението от украинските въоръжени сили на интернет сателитната система Starlink, ръководена от галактическата компания на Мъск SpaceX. В началото на съветската война против Украйна Мъск подари на Киев приемно съоръжение Starlink и е разрешил то да бъде употребявано гратис, написа " ". 

По-късно обаче SpaceX съобщи, че не желае да продължи да заплаща за употребата на терминалите. Мъск е разказал на чиновниците на Пентагона за диалога си с Путин по време на диалозите по този въпрос, написа " Ню Йоркър ".

„ Разговарял съм с Путин единствено един път и това беше преди 18 месеца “, написа милиардерът тогава в туитър, в този момент Х.

Разговорът е бил на тематика галактически пътувания.

В последна сметка SpaceX се съгласи да разреши на Украйна да продължи да употребява терминалите Starlink за момента. През тази година Министерството на защитата на Съединени американски щати подписа контракт с компанията за вдишване на разноските.

Пикантно в диалога с Путин е най-много това, че Мъск разгласява хрумвания за решение на спора по това време. Наред с други неща, той беше предложил отвод на Украйна от Кримския полуостров, анексиран от Русия в нарушаване на интернационалното право, с цел да се постави завършек на войната, както и референдуми в окупираните от Русия територии. С оглед на съветската експанзия концепциите провокираха доста рецензии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР