Илон Мъск ще се опита заедно с компанията си СпейсЕкс

...
Илон Мъск ще се опита заедно с компанията си СпейсЕкс
Коментари Харесай

Илон Мъск разкрива космическа загадка на 4 века

Илон Мъск ще се опита дружно с компанията си " СпейсЕкс " да разбули мистерия на повече от 4 века. Това стана ясно от известие на НАСА, която избра Мъск за сътрудник на галактическо пътешестване до ледения сателит на Юпитер - Европа, съобщи Франс прес, представен от standartnews.com.

Въпреки че съществуват догатки, че в самата атмосфера на Юпитер може да има живот, по-вероятно е подобен да се е появил на някой от четирите „ Галилееви “ спътника. Те са открити са от Галилей преди 411 години Галилео Галилей, като и четирите луни са извънредно студени и имат разредени атмосфери, само че е допустимо под ледените пластове да има водна течност..

Европа е четвъртият по величина натурален сателит и най-малкият. Носи името на Европа, една от многото любовници на бога Зевс, а кръстникът й е великия немски астроном на 17-ти век Симон Мариус. Името добива социална известност едвам в средата на 20-ти век, тъй като до тогава се е считало, че Европа е втория сателит и е била известна под името Юпитер 2.

Очаква се Космическата сонда " Юропа Клипър " (Europa Clipper) да бъде изстреляна през октомври 2024 година с ракета притежател " Фалкон хеви " (Falcon Heavy) от галактическия център Кенеди във Флорида. Договорът възлиза на 178 милиона $.

Първоначално задачата трябваше да включва ракетата " Спейс лонч систъм " (Space Launch System) на НАСА, при която обаче имаше забавяния и надхвърляне на бюджета. Тъй като " Спейс лонч систъм " още не е в употреба, " Фалкон хеви " участваше в държавни задачи от първия си формален полет през 2018 година Тя генерира към 2300 тона двигателна сила (22 милиона нютона) при политане, което се равнява на към 18 самолета 747, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Очаква се сондата да извърши 40-50 близки обиколки на Европа, с цел да дефинира дали на тази ледена луна може да има удобни условия за живот.

Корабът ще бъде оборудван с камери и спектрометри, с цел да снима изображения с висока резолюция и карти със състава на повърхността и на атмосферата, както и с радар, с цел да може да мери ледения слой, да премине през него и да търси вода в течно положение под него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР