Илон Мъск се нахвърли върху големите рекламодатели и Media Matters,

...
Илон Мъск се нахвърли върху големите рекламодатели и Media Matters,
Коментари Харесай

Мъск отговаря с „термоядрен иск“ срещу напускащите X рекламодатели

Илон Мъск се нахвърли върху огромните рекламодатели и Media Matters, група за наблюдаване на медиите, откакто няколко огромни марката взеха решение да преустановят разноските си за X - платформата за обществени медии, която той има и ръководи като основен механически шеф, написа CNBC.

Късно в петък вечер Мъск написа: " В секундата, когато съдът отвори в понеделник, X Corp ще подаде термоядрен иск против Media Matters и ВСИЧКИ, които се сговориха в тази лъжлива офанзива против нашата компания. Техният ръб, техните спонсори, тяхната мрежа от тъмни пари - и откриването им, и показанията ще бъдат славни за гледане ".

Миналата седмица организацията Media Matters for America (MMFA) разгласява отчет, съгласно който реклами на известни марки в X, до неотдавна Twitter, са разрешавали потребителски постове, подкрепящи пронацистки възгледи. Докладът се появи, откакто Мъск персонално разгласява поредност от туитове, които Белият дом назова " непоносимо поощряване на антисемитска и расистка ненавист ", показва още медията.

В отговор на това доста рекламодатели, измежду които Apple, Comcast/NBC Universal, Disney, IBM, Lions Gate, Paramount Global и Warner Bros. Discovery, вземат решение да спрат най-малко краткотрайно разноските си за реклама в платформата за обществени медии.

Мъск на собствен ред отвърна с реклама на абонаментната версия на X, която е без реклами. След като се появява новината за решението на тези водещи марки, той написа в X: " Премиум пакетът не позволява реклами във вашата времева линия. Много от най-големите рекламодатели са най-големите потисници на правото ви на независимост на словото ".

Говорителят на X, Джо Бенаро, пък изпраща позиция на компанията до CNBC, в която се споделя, че Media Matters " изцяло неправилно е показала действителното потребителско преживяване " в обществената мрежа.

″Media Matters е основала различен акаунт в X и съзнателно е проследила чувствителни сметки, с цел да курира изявления и да накара избрани реклами да се появят във времевата линия, с цел да дезинформира рекламодателите по отношение на техните изявления. Тези измислени прекарвания можеха да бъдат основани във всяка платформа за обществени медии ".

Други обществени мрежи като Фейсбук, Reddit и TikTok също се борят да лимитират зловредното наличие в своите платформи. Самият Мъск обаче си навлече доста рецензии за това, че в персонално качество адмирира фанатични възгледи в личните си изявления до своите над 163 милиона почитатели, в това число през последните седмици.

Не е ясно дали и по кое време X Corp. фактически ще заведе дело против Media Matters, нито в коя пълномощия. X е със седалище в Сан Франциско, до момента в който медийният наблюдаващ е основан във Вашингтон, окръг Колумбия.

Президентът на Media Matters Анджело Карузоне разяснява:

" Далеч от бранителя на свободата на словото, за какъвто се показва, Мъск е гамен, който заплашва с неоснователни правосъдни каузи в опит да заглуши репортажи, за които даже е удостоверил, че са точни. Мъск призна, че въпросните реклами са били пуснати дружно с разпознатото от нас пронацистко наличие. Ако той ни съди, ще спечелим. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР