Илон Мъск реши да предостави на американските военни контрола върху

...
Илон Мъск реши да предостави на американските военни контрола върху
Коментари Харесай

Мъск дава на Пентагона сателитите Starlink над Украйна и Черно море

Илон Мъск реши да даде на американските военни контрола върху част от сателитните информационни системи Starlink, употребявани от Киев. Това заяви писателят и публицист Уолтър Айзъксън, който е създател на биографията на предприемача, представен от.

Според него преди този момент Мъск е изразил предпочитание да се дистанцира от спора в Украйна. Твърди се, че той е подчертал:

" Създадох Starlink, с цел да могат хората да си почиват, да гледат Netflix и да играят видеоигри. Не желаех да сътворявам нещо, което може да провокира нуклеарна война ".

" Това, което той направи и което съгласно мен беше верен ход, е, че реши да продаде и съобщи цялостния надзор върху несъмнено количество съоръжение на Starlink, услугите на Starlink, на Пентагона ", споделя Айзъксън пред външнополитическия колумнист на The Washington Post Дейвид Игнас.

През последните дни Мъск е подложен на жестоки рецензии в САЩслед като се разбра, че той е наредилтайно да се изключи Starlink мрежата, с цел да не може Украйна да нападна съветски военни кораби край крайбрежията на Крим. По този мотив Конгресът на Съединени американски щати обмисля следствие на дейностите на магната Илон Мъск в Украйнапо самодейността е на американския сенатор Елизабет Уорън от Демократическата партия.

" Конгресът би трябвало да проверява случилото се и да разбере дали разполагаме с съответни принадлежности, с цел да подсигуряваме, че външната политика се води от държавното управление, а не от един милиардер ", съобщи Уорън.

Интересна детайлност по тази история разкрива изданиетоBusiness Insider. Според негова обява Илон Мъск е бил измамен от съветския дипломат в Съединени американски щати Антонов да си мисли, че Русия ще нанесе нуклеарен удар по Украйна, в случай че тя нападна цели в Крим.

Факт е, че когато Мъск научил, че спътниците Starlink се употребяват за ръководство на безпилотни летателни апарати, той разговарял по телефона с публични лица, в това число с Антонов, който убедил Мъск, че офанзивата против Севастопол ще провокира нуклеарен удар от страна на Русия в сходство с военната теория на страната, написа Business Insider.

Само преди ден, през нощта на 13 септември Украйна нанесе мощен удар по военния кораборемонтен цех в Севастопол,Крим. Това беше удар, който съгласно Мъскби провокирал нуклеарна война, а досега няма индикации за сходна ескалация.

Собственикът на SpaceX, Тесла, Хайпърлуп, обществената мрежа Х иStarlink преди дни съобщи, че не е ограничавал достъпа на украинската войска до Starlink в анексирания от Русия район Крим, защото той не е бил задействан в този район.

" Въпросните райони на Starlink не са били задействани. SpaceX не е деактивирала нищо ", написа магнатът в своя Twitter (сега наименуван X).

Той добави, че украинските управляващи са му изпратили незабавна молба да задейства Starlink " чак до Севастопол ", само че той е отказал да го направи.

" Очевидно е, че задачата е била да се потопи по-голямата част от съветския флот на котва. Ако се бях съгласил с настояването им, SpaceX щеше да бъде въвлечена в огромен боен акт и ескалация на спора ", съобщи Мъск.

Той разяснява още, че двете страни би трябвало да реализират спокойно съглашение, защото всеки ден умират младежи, с цел да отвоюват или изгубят малко парче земя, а това не си коства загубата на човешки животи.

Предишния ден CNN заяви, че по непотвърдена информация Мъск скрито е наредил изключването на спътниците Starlink край крайбрежията на Крим през 2022 година, с цел да попречи на украинската войска да нападна съветския флот. Когато украински подводни дронове, натоварени с експлозиви, се доближили до Крим, контактът с тях бил загубен и те били изхвърлени на брега, без да причинят вреди, съгласно биографа на Мъск Уолтър Айзъксън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР