Илон Мъск продължава да всява смут с мениджърските си решения

...
Илон Мъск продължава да всява смут с мениджърските си решения
Коментари Харесай

Този е уволнен: Илон Мъск унижи показно инженер от Twitter, позволил си да го критикува

Илон Мъск продължава да всява ужас с мениджърските си решения в Twitter, откакто реши да уволни собствен чиновник за това, че си е разрешил да изрази противоречие с него.

Всичко стартира на 13 ноември, когато Мъск се оплаква, че Twitter работи доста постепенно в някои страни (през приложението за Android-устройства).

" App-ът извършва над 1000 зле комплектовани протоколи за отдалечени поръчки, единствено с цел да покаже главния таймлайн ", написа той.

Софтуерният инженер Ерик Фронхофър обаче взема решение да го отвърна: " Посветил съм към 6 години работа върху приложението на Twitter за Android и мога да кажа, че това не е правилно ".

Публичното му известие остава неусетно от Мъск през целия ден, до момента в който един от потребителите в платформата не му " написа донос ", че щом Фронохфър си разрешава сходно държание, евентуално " няма потребност от подобен човек в екипа си ".

" Той е уволнен ", дава отговор Илон Мъск без каквито и да е други пояснения.

Последвалият обществен скандал удостоверява, че Ерик Фронхофър е схванал за загубата на работното си място точно посредством... Twitter, за чието развиване е работил. Без предупреждение. Само няколко часа по-късно служебният му преносим компютър към този момент е заключен от някогашния му шеф, което го прави негоден.

Фронхофър обаче не се отхвърля без пердах и изяснява обществено на Илон Мъск за какво има друго мнение (естествено, това не го избавя от уволнението).

Инженерът удостоверява, че " има доста благоприятни условия за възстановяване на работата в Android ", само че проблемите не произлизат от това, което си показва Мъск.

Той изяснява, че има три аргументи за бавния Twitter:
Приложението е препълнено с функционалности, които съвсем никой не използваTwitter е изостанал с години в техническото си развиване, точно тъй като скоростта и функционалностите са били по-важни цели от цялостната продуктивност на app-а. Прекалено доста време се лишава в изчакване на реакция от мрежата. " Ако желаеме да подобрим нещата, би трябвало да създадем взаимни отстъпки, които ще приоритизират продуктивността за сметка на работа по нови функционалности. Честно казано, би трябвало да приоритизираме доста съществено пренаписване на кода, с цел да компенсираме над 10-годишно софтуерно закъснение и да предприемем фрапантно унищожаване на непотребни функционалности ", написа той.
Мъск остава без реакция, а Фронхофър не получава каквото и да е пояснение от мениджърите си за какво е уволнен по този метод.

" Всички са страхливци ", разяснява той пред Forbes. " Никой към този момент няма доверие на хората вътре в компанията. Как може да се работи по този начин? Служителите нямат доверие на новия мениджмънт. Мениджмънтът няма доверие на чиновниците. Затова работата на Twitter блокира - не може да вкарваш код, не може да включваш нищо без позволение на вицепрезидентите ".
Досега Мъск редуцира към 3700 души едновременно - 50% от чиновниците - като част от тактиката си за понижаване на разноските на компанията.Уволнени бяха всички чиновници на PR-отдела на компанията.Още преди да предприеме тази мярка, той уволни всички заварени шефове и заплаши да изгони всички разработчици, които не изпълнят крайния период за имплементиране на новата платена услуга на Twitter за 8 $ на месец.Част от уволнените хора трябваше да бъдат незабавно привикани на работа, откакто се оказа, че останалите чиновници в компанията не могат да изпълнят техните разработки.
Много от най-големите рекламодатели прекратиха рекламните си вложения през платформата поради агресивното държание на Мъск.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР