Илон Мъск пристигна в Пекин и проведе среща с китайския

...
Илон Мъск пристигна в Пекин и проведе среща с китайския
Коментари Харесай

Мъск на срещи в Пекин: Ще разтопи ли ледовете между САЩ и Китай

Илон Мъск дойде в Пекин и организира среща с китайския външен министър Цин Ган, заяви CNBC.

" Модернизацията в китайски жанр ", характеризираща се с голямо население и " общ разцвет ", ще сътвори " невиждан капацитет за напредък и пазарно търсене ", съобщи Цин, който до наскоро беше дипломат на Китай в Съединени американски щати.

Според китайския посланик номер едно, локалният пазар на електрически автомобили " има необятни вероятности за развиване ", а Китай ще продължи да основава по-добра пазарно насочена и законова бизнес среда за задгранични компании като Tesla.

Според изказването на китайското външно министерство,  Tesla е подготвена да продължи да уголемява бизнеса си в Китай. От компанията на Мъск не дадоха отговор на запитването на CNBC за коментар по отношение на изказването на китайското външно министерство.

Срещата сред Мъск и Цин се организира в миг на продължаващо напрежение сред Съединени американски щати и Китай във връзка с технологиите.

Миналата година Вашингтон вкара широкообхватни ограничавания върху износа на чипове и полупроводниково съоръжение за Китай, което може да попречи на опитите на Пекин да подтиква вътрешната си промишленост в региона на сериозно значимата технология.

Този месец китайските регулатори не разрешиха на операторите на " осведомителна инфраструктура " в Китай да купуват артикули от американския производител на чипове Micron.

Междувременно през днешния ден китайският външен министър съобщи, че " градивните " връзки сред Съединени американски щати и Китай са в интерес както на двете страни, по този начин и на света.

Посещението на Мъск идва в миг, когато компанията е изправена пред засилена конкуренция и ценова война в Китай. Tesla поправя цените на своите коли на фона на по-трудната макроикономическа среда във втората по величина стопанска система в света.

В изказването на китайското външно министерство не се дават доста детайлности за това какво е било разисквано сред Мъск и Цин.

Китай е вторият по величина пазар на Tesla и Мъск се стреми да поддържа положителни връзки с Пекин. Милиардерът е обещавал вложения през годините и е изразявал задоволството си от технологиите на страната.

" Според мен Китай е страховит ", съобщи той през 2020 година

Най-големият цех за произвеждане на коли на Tesla се намира в китайския мегаполис Шанхай, а през април компанията разгласи проектите си да построи още един цех на локално равнище, в който да създава своята система за предпазване на сила Megapack, напомня CNBC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР