Илон Мъск отново попадна под светлината на прожекторите и привлече

...
Илон Мъск отново попадна под светлината на прожекторите и привлече
Коментари Харесай

X/Twitter изгуби ключови рекламодатели след антисемитски скандал с Мъск

Илон Мъск още веднъж попадна под светлината на прожекторите и притегли вниманието на Белия дом след антисемитски коментар в личната му обществена мрежа Х (преди Twitter).

Милиардерът и създател на ракетната компания SpaceX обществено поддържа обява на консуматор в Х, който твърди, че евреите подклаждали ненавист към белите хора.

Потребителят се базира на така наречен тайна доктрина за „ Голямото заменяне “ ( " Great Replacement " ), която Мъск назовава „ действителната истина “.

Тази доктрина на конспирацията твърди, че евреите и левичарите приготвят етническа и културна замяна на бялото население с цветнокожи имигранти, което ще докара до " бял геноцид ", написа Ройтерс.

Последва незабавна реакция от Белия дом, който жигосах думите на Мъск като " отвратителната антисемитска неистина “ и го упрекна в " поощряване на антисемитската и расистката ненавист “.

" Неприемливо е да се повтаря отвратителната неистина... един месец след най-смъртоносния ден за еврейския народ след Холокоста ", съобщи представителят на Белия дом Андрю Бейтс, визирайки нападението на палестинската ислямистка формация Хамас против Израел на 7 октомври.

Реакция пристигна и от огромни американски компании, измежду които Walt Disney, Warner Bros Discovery, Paramount Global и NBCUniversal Comcast, които в петък стопираха рекламите си в обществената му мрежа.

Axios заяви, че Apple, най-голямата компания в света по пазарна стойност, също стопира рекламите си в Х.

По данни на Media Matters доста корпоративни реклами на IBM, Apple, Oracle и Xfinity на Comcast са били поставяни паралелно с антисемитско наличие или такова, което разпространява Хитлер и нацизма.

" Много от най-големите рекламодатели са най-големите потисници на правото ви на независимост на словото ", написа Мъск в X в петък, с което евентуално дава отговор на обвиняванията.

На идващия ден той към този момент заплаши да заведе дело против Media Matters, които той упреква в това, че съзнателно са основали различен акаунт и са го " курирали ", тъй че да " показват подвеждаща информация на рекламодателите за позиционирането на техните изявления ".
" След като са подредили фийда си, непрестанно са го обновявали, с цел да попаднат на необичаен случай, в който се демонстрират реклами покрай наличието, което са избрали да наблюдават. Логовете ни демонстрират, че са предизвикали сюжет с 13-кратно повече показани реклами в съпоставяне със междинния брой реклами, пускани на редови консуматор на X ", написа Мъск.Това, което той не отхвърля, е, че рекламите се появяват паралелно до мнения, които се възприемат като скандални.Мъск обаче счита, че от 9 образеца за неуместно наличие, показани от Media Matters, единствено един пост нарушавал разпоредбите на Х.

През последните години антисемитизмът се усилва в Съединени американски щати и по света. След експлоадирането на войната сред Израел и Хамас след нападението от предишния месец антисемитските произшествия в Съединени американски щати са се нараснали с близо 400% по отношение на миналата година, по данни на Антидефамационната лига, организация с нестопанска цел, която се бори с антисемитизма.

След като купи Twitter на стойност 44 милиарда $ през октомври 2022 година, Мъск понижи моделирането на наличие, което внезапно предизвика увеличение на речта на омразата в X.

Според анализаторите в седмицата след придобиването на Twitter от Мъск най-популярните, недостоверни сметки са се радвали на съвсем 60% нарастване на ангажираността под формата на лайкове и ретуитове.

Според проучване на Антидефамационната лига и Центъра за противопоставяне на цифровата ненавист през същия интервал се следи общ скок на речта на омразата в Twitter.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР