Илон Мъск отново е най-богатият човек в света, след като

...
Илон Мъск отново е най-богатият човек в света, след като
Коментари Харесай

Илон Мъск си върна титлата на най-богатия човек в света

Илон Мъск още веднъж е най-богатият човек в света, откакто изпревари френския милиардер Бернар Арно, откакто цената на империята за първокласни артикули LVMH на Арно спадна, заяви

Според всекидневно обновения показател на милиардерите на Блумбърг 51-годишният дилетант, началник на Tesla и притежател на Twitter, е възстановил положението си до 192 милиарда $ (153 милиарда паунда) - с 55 милиарда $ повече от началото на годината, до момента в който благосъстоянието на Арно е намаляло с 5 милиарда $ през последните 24 часа до 187 милиарда $.

През декември предходната година Арно изпревари Мъск като най-богатия човек в света, откакто цената на акциите на LVMH се повиши на фона на бурното търсене на първокласните ѝ артикули. В същото време благосъстоянието на Мъск е намаляло, защото цената на акциите на Tesla се е намалила поради опасенията на вложителите, че той може да е ангажиран с неотдавнашната си покупка на Twitter.

След това благосъстоянието на Арно продължава да пораства и през април надвишава 200 милиарда $, като цената на LVMH, която има марки като Louis Vuitton, Christian Dior и шампанско Moët & Chandon, доближава рекордно високи стойности. Оттогава насам обаче опасенията на анализаторите, че балонът на първокласните артикули може да се спука, доведоха до спад на акциите на LVMH с повече от 10 %, което намали приблизителната стойност на положението на Арно.

74-годишният Арнауто, който е съосновател на групата за първокласни артикули преди 35 години и е неин мажоритарен акционер, неотдавна назначи децата си на основни позиции в бизнеса. През януари най-голямото му дете, Делфин, беше назначена за началник на Christian Dior, втората по величина марка в империята. Нейният брат Антоан беше нараснал в управлението на холдинга, който управлява LVMH и положението на семейство Арно.

Състоянието на Мъск е директно обвързвано с цената на акциите на Tesla, производителя на електрически коли, от който той има към 13%. От началото на годината акциите на Tesla са поскъпнали с 88%.

Третият най-богат човек е създателят и изпълнителен ръководител на Amazon Джеф Безос, чието положение се прави оценка на към 144 милиарда $. Първите 11 най-богати хора са мъже, а най-богатата жена е наследницата на L`Oréal Франсоаз Бетенкур Мейерс на 12-то място с 86 милиарда $.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР