Илон Мъск очаква да изпрати първите две ракети към Марс

...
Илон Мъск очаква да изпрати първите две ракети към Марс
Коментари Харесай

Мъск иска първите ракети да полетят към Марс до 5 години

Илон Мъск чака да изпрати първите две ракети към Марс още през 2022 година Това разгласи самият той в Австралия до момента в който представяше повече детайлности за задачата на SpaceX да сътвори колония на Червената планета.

Според Мъск 1 млн. души би трябвало да колонизират Марс

Стивън Хокинг: До 100 години би трябвало да напуснем Земята

За задачата компанията създава напълно нова ракета - BFR. Тя е висока 106 метра и е с диаметър 9 метра. Има обособена капсула, която съдържа мотори, контейнер и поделение за товар и пасажери. Само това поделение е с височината на 8 етажна постройка и по-голям размер от кабината на Airbus A380.

Мъск счита, че към този момент е открито и решение на въпроса с финансирането. "Безумие е да хвърляме толкоз пари за комплицирани ракети, които стават единствено за едно изстрелване и ги унищожаваме ", споделя той. Дори и сегашните ракети Falcon 9, които могат да връщат главното тяло на Земята и да се употребява още веднъж, не са задоволително ефикасни.

Supporting the creation of a permanent, self-sustaining human presence on Mars. https://t.co/kCtBLPbSg8 pic.twitter.com/ra6hKsrOcG
— SpaceX (@SpaceX) 29 септември 2017 година
Затова е ракетата BFR. Тя и нейната капсула ще заменят останалите ракети и системи на SpaceX. "Всеки съставен елемент от BFR ще може да се употребява неведнъж и за разнообразни цели ", разяснява Мъск. Това ще понижи доста цената на всяко изстрелване. Освен това капсулата ще се зарежда с гориво в орбита, което също понижава разноските.

Мъск: Изкуственият разсъдък ще е най-вероятната причина за Третата международна война

Изкуственият разсъдък скара Мъск и Зукърбърг

SpaceX към този момент е в края на проектирането на BFR и чака до 6 месеца да стартира направата на първата ракета. Ако всичко върви по проект, през 2022 година компанията ще изстреля две ракети до Марс. В техния потребен товар, който може да е до 150 тона на една ракета, ще има съставни елементи и уреди, които да се употребяват за градежа на колонията. Освен това ще би трябвало да се потвърдят източници на вода и въглероден диоксид, които да се употребяват за изработката на гориво за противоположните пътувания.



Ако всичко е наред, роботи ще стартират първичните градежи, а през 2024 година още четири ракети ще дойдат на Марс, като на тях може да има и първите хора. Те ще доизградят първата фаза на колонията и ще стартират подготовка за още площадки за кацане, както и построяването на цялостен град. Самият Мъск споделя, че периодите са амбициозни, само че вероятни.

До 6 години Илон Мъск ще прати хора на Марс

Самото пътешестване до Марс ще лишава сред 3 и 6 месеца. Капсулите за хора ще могат да транспортират към 100 душ. Те ще имат 40 кабини за спане по двама или трима души в кабина. Ще има и общи елементи, места за развлечение и работа.

Мъск показа и други евентуални изгоди на BFR и капсулата. Една от тях е изпращането ѝ до Луната, като с вярна орбита, може да се отиде до Луната, да се кацне, разтовари и ракетата да се върне на Земята без да се постанова да презарежда с гориво. Това ще направи построяването на лунна база много по-евтино. "2017-та година сме, за какво още нямаме лунна база ", съобщи Мъск.

Освен това BFR ще може да се употребява и за транспортна система на Земята. Според Мъск с сходни ракети и площадки, може да се пътува до всяка точка на Земята за под 1 час. А множеството съществени дестинации ще се осъществят за под 30 минути. Подобна услуга ще помогне на SpaceX да финансира плановете си.

BFR is capable of transporting satellites to orbit, crew and cargo to the @Space_Station and completing missions to the Moon and Mars. pic.twitter.com/p9staho4VZ
— SpaceX (@SpaceX) 29 септември 2017 година
Мъск счита, че всичко това ще е допустимо. Ракетите ще стават все по-прецизни. Следващото потомство даже ще може да каца назад на платформата и поставките, от които е изстреляна.

Мъск: Комуникацията в фирмите е доста глупава

10 от най-откачените неща, в които има вяра Илон Мъск

Мъск показа проекта на 9-тата годишнина от първото сполучливо изстрелване на ракетата Falcon 1 на компанията. То става от четвъртия опит, като първите три са неуспех. "Това бяха последните пари на SpaceX и в случай че не се беше получило, щеше да е краят на компанията. За благополучие, на този ден ориста ни хареса ", разяснява Мъск.

За още вести харесайте страницата ни въвFacebook ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР