Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на Туитър

...
Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на Туитър
Коментари Харесай

Илон Мъск се отказва от купуването на Туитър, компанията ще го съди

Илон Мъск разгласи, че се отхвърля от пазаруването на " Туитър " (Twitter), предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Собственикът на " Тесла " (Tesla) и " СпейсЕкс " (SpaceX) аргументира отдръпването на офертата за 44 милиарда $ с многочислени нарушавания на съглашението за придобиване на обществената мрежа. Мъск по-конкретно изрази неодобрение, че от " Туитър " не са му дали задоволително информация за спама и подправените сметки в обществената мрежа.

От компанията на няколко пъти споделиха през последните седмици, че броят на подправените сметки на нейната платформа е под 5 %, напомня Франс прес. Експертите се питаха дали мултимилиардерът ще отдръпна своята оферта или просто цели да контракти по-ниска цена.

Съобщението поставя завършек на траяла с месеци сага, откакто най-богатият човек в света разгласи през април, че има намерение да купи " Туитър ", отбелязва Би Би Си.

На 25 април Мъск подписа с борда на шефовете на компанията съглашение за придобиване на обществената мрежа за 44 милиарда $, т. е. при цена от 54,20 $ за една акция. Оттогава " Туитър " загуби над една четвърт от борсовата си стойност. Акциите на " Тесла " поевтиняха през този интервал с близо 25 %.

Мъск ще би трябвало да заплати отплата в размер на 1 милиард $ за развалянето на съглашението.

Освен това против него може да бъде заведено дело - алтернатива, от която от " Туитър " към този момент оповестиха, че имат намерение да се възползват.

" Бордът на шефовете на " Туитър " е решен да приключи договорката на цената и при изискванията, контрактувани с господин Мъск ", сподели президентът на компанията Брет Тейлър. Той изрази убеденост, че правосъдната борба ще бъде извоювана.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР