Илон Мъск обеща зашеметяваща технология, която хората не са виждали

...
Илон Мъск обеща зашеметяваща технология, която хората не са виждали
Коментари Харесай

Илон Мъск показва зашеметяващ мозъчен имплант на 28 август


Илон Мъск даде обещание „ зашеметяваща ” технология, която хората не са виждали до момента
(снимка: Neuralink / YouTube)

Вълнуващо събитие следва този петък, 28 август. Компанията Neuralink, един от създателите на която е И лон Мъск, ще показа новаторски интерфейс мозък-машина, предопределен да помогне на хора с тежки мозъчни контузии.

Илон Мъск подвига завесата на идното събитие с обява в обичаната му обществена мрежа Twitter, където нормално оповестява за значимите вести от фирмите под негово ръководство. На събитието с начален час 21:00 ч. българско време аудиторията ще види проява на „ функциониращо Neuralink устройство ”.

Neurаlink показа новата си технология за първи път предходната година. Специален робот, оприличаван на „ шевна машина ”, ще вгради електроди, сходни на влакна, надълбоко в човешкия мозък, които са свързани към приемна капсула, прикрепена зад ухото на пациента.

Устройството може да предава мозъчни сигнали по Bluetooth, като по този начин разрешава на субектите, участващи в опита, да управляват компютър или да следят мозъчната си интензивност.

Имплантът на Neuralink има трансформиращ резултат при възобновяване на мозъчните функционалности
(снимка: Neuralink / YouTube)

Илон Мъск твърди, че технологията е тествана сполучливо на примати. Маймуната с вградени електроди е била в положение да управлява компютъра с мозъка си.

По думите на Мъск, технологията, която Neurаlink ще показа в петък, е в действителност „ зашеметяваща ” спрямо това, което хората са виждали до момента. „ Потенциалът е в действителност „ трансформиращ ” при възобновяване на мозъчните и двигателни функционалности ”, написа по-рано Илон Мъск в Twitter.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР