Илон Мъск изпълнителен директор на Тесла и купи Twitter за

...
Илон Мъск изпълнителен директор на Тесла и купи Twitter за
Коментари Харесай

Илон Мъск: Как милиардерът направи парите си и каква е нетната стойност на богатството му?

Илон Мъск изпълнителен шеф на Тесла и купи Twitter за към 44 милиарда $. Според оценките създателят на PayPal и SpaceX има благосъстояние на чиста стойност от 264,6 милиарда $, което го прави най-богатият човек на света. Но по какъв начин Илон Мъск стана милиардер?

Богат ли се ражда Илон Мъск?

Бащата на Илон Мъск, Ерол Мъск, е инженер и бизнесмен. Според Business Insider, преди години, Ерол е продал аероплан за £ 80,000 и с половината от парите е купил изомурдена мина  за £ 40,000. Говори се, че е добивал изумруди от мината в продължение на шест години.

 

През 2017 година Ролинг Стоун оповестява: " Ерол печелеше пари в постоянно рисковите светове на строителството и изумрудения рандеман –понякога толкоз доста, че самият той е казвал, че не може да затвори сейфа си. "

 

Въпреки това, Илон постоянно е отричал изказванията, че татко му е имал изумрудена мина, и е споделил, че публикациите по негов адрес и на татко му са подправени.  Илон споделя: " Няма никакви доказателства за " изумрудена мина. Баща ми и цялото семейство са подвластни от брат ми и мен към този момент повече от 20 години ".

 

 

Илон е споделял, че е дошъл в Канада с  $2500 и самичък е платил следването си в колежа  колежа, завършвайки със 100 000 $ студентски дълг. Милиардерът сподели, че е почнал първата си компания без финансиране и единствено с компютъра, който е бил направил.

 

Как Илон Мъск е изкарал парите си?

Илон Мъск е направил милиарди от разнообразни бизнес инициативи – от основаването на PayPal и SpaceX до превръщането му в изпълнителен шеф на Tesla. Нетната стойност на богтаството му също се основава на акциите му в Тесла, защото има към 24%.

Но по какъв начин е почнал да печели пари?

Първата компания на Мускус – която той основава през 1995 година – е онлайн локална бизнес папка, наречена Zip2. През 1999 година Compaq Computer Corp. купува Zip2 за 307 милиона $ и става част от търсачката AltaVista. Продажбата му носи 22 милиона $.

След това основава онлайн банка, наречена X.com която се слива с Confinity през 2000 година – а по-късно я ребрандира като PayPal. Когато eBay купува PayPal за Щатски долар 1.5 милиарда през 2002 година, се счита, че Мускус е направил към $170 милиона.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР