Илон Мъск изглежда иска да навлезе и на пазара жилища,

...
Илон Мъск изглежда иска да навлезе и на пазара жилища,
Коментари Харесай

Промяна на играта на жилищния пазар с къщи от $10 000, които са идея на Мъск, стартира от САЩ

Илон Мъск наподобява желае да навлезе и на пазара жилища, само че с малко по-различна мотивация. След като продаде цялото си недвижимо имущество до последното си жилище, той ще предлага домове за 10 000 $. Ако е допустимо, това може да значи освен това от просто изпитание за даване на по-евтини жилищни варианти. Това ще е реформаторски метод, ориентиран към справяне с едно от най-належащите провокации пред обществото: налични жилища в Съединените щати. Всъщност това не е проблем единствено в Съединени американски щати.

На един от най-големите пазари на парцели обаче цените жилищата порастват, а заплатите не и доста хора се борят да свързват двата края. Планът на Мъск за тези домове допуска радикална смяна в метода, по който мислим за собствеността върху дома, като го прави наличен за купувачи, които търсят първо жилище и за тези, които живеят във финансова неустановеност.

Визията зад наличните домове на Мъск за американците

Илон Мъск е прочут с революционните си хрумвания в технологиите, превоза и космоса. С инициативи като Tesla и SpaceX той промени метода, по който разбираме електрическите транспортни средства и пътуването с ракети. Сега той внася тази новаторска визия в жилищното строителство посредством партньорство с Boxabl, компания, която е профилирана в построяването на налични, модулни домове.

Проектирани да бъдат бързи и лесни за сглобяване, тези компактни домове от Boxabl Casita са построени от здрави материали, отговарящи на стандартите за висока успеваемост, с цел да обезпечат устойчивост и продължителност.

Според Boxabl, базовата цена за модела Casita е $60 000, а не $10 000. В допълнение към самата Casita, има и други разнообразни разноски по плана, свързани с инсталацията и местоположението. Тези цени са рязък контрастност с растящите цени на стандартния жилищен пазар, които постоянно надвишават 300 000 $.

Въпреки че Мъск не е потвърждавал, че живее в един от тези домове, има известия, че той живее в Boxabl Casita на територията на SpaceX в Тексас.

Към самата Casita, има и други разнообразни разноски по плана, свързани с инсталацията. Общата цена на плана може да варира според от редица фактори, в това число вашата локация, пълномощия, подготовка на обекта и трудност на инсталирането.

Предизвикателствата пред жилищния пазар са многочислени и те не са единствено в Съединени американски щати, а на доста места по света, в това число на европейския континент. Доста от тях способстват за продължаващата рецесия на достъпността. Факторите, влияещи върху пазара са повишение на лихвените проценти, ескалиращи разноски за материали, изключително през последните години от пандемията, дефицит на квалифицирана работна ръка, инфлацията и други.

Инициантива освен за Съединени американски щати

Инициативата Boxabl, към която Илон Мъск прояви интерес, е основана най-вече в Съединени американски щати, само че концепцията за налични, сглобяеми жилища има световен капацитет. Към момента главните интервенции на Boxabl, в това число производството, са в Съединените щати, като компанията е със седалище в Лас Вегас, Невада. Първоначалният фокус е върху оправянето с дефицита на жилища в Съединени американски щати, където жилищните разноски се покачиха доста през последните години.

Въпреки това, технологията и дизайнът на тези сглобяеми домове ги вършат доста мащабируеми и подобаващи за потребление в други страни, изключително в райони, изправени пред сходни рецесии на достъпността на жилищата. Boxabl изрази интерес към интернационално разширение, на фона на увеличаващото се произвеждане. Тези домове са проектирани да бъдат съединени бързо, издръжливи и рентабилни, което ги прави привлекателни за международните пазари, изключително в райони с бързо възходящо население, зони за възобновяване след естествени бедствия или места, където дефицитът на жилища е сериозен.

Въпреки че към момента няма публично разширение отвън Съединени американски щати, капацитетът такива домове да бъдат въведени в други елементи на света, изключително където наличните жилища са наложителен проблем, е забележителен. Глобалното приемане може да зависи от локалните разпореждания, партньорства и инфраструктурни потребности.

Потенциално пазарно влияние на жилищната самодейност на Мъск

Домовете на Илон Мъск за 10 000 $ може да имат трансформиращ резултат върху настоящия жилищен пазар, съгласно Norada Real Estate Investments. На първо място ще има по-голяма конкуренция: въвеждането на жилища на налични цени в един кондензиран пазар може да въодушеви други строители за нововъведения, или посредством усъвършенстване на техните структури на разноските, или посредством диференциране на техните артикули. Традиционно конкуренцията е съсредоточена към първокласни жилища и първокласни функции; въвеждането на стопански жизнеспособни варианти може да принуди главните строители да поправят своите тактики.

Ще се следят и промени в държанието на потребителите. Потенциалните купувачи стават все по-наясно с наличните варианти, може да се появи наклонност, при която потребителите интензивно търсят по-малки, по-малко обичайни домове като главно жилище. Минималистичното придвижване към този момент набира скорост и може да бъде ускорено от триумфа на тези домове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР