Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, заяви, че не

...
Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, заяви, че не
Коментари Харесай

Илон Мъск иска повече влияние в Tesla

Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla, съобщи, че не би му било прелестно да види по какъв начин производителят на електрически автомобили се трансформира в водач в региона на роботиката и изкуствения разсъдък, без да има най-малко 25% надзор над компанията с право на глас, което е съвсем два пъти повече от настоящия му дял.

В обява в обществената медийна платформа X Мъск съобщи, че в случай че не получи акции в автомобилния производител, които да са " задоволително, с цел да бъда авторитетен, само че не толкоз, че да не мога да бъда отритнат ", в Tesla би предпочел да основава артикули отвън компанията.

Мъск от дълго време акцентира отчасти автоматизирания програмен продукт " Пълно самоуправление " на Tesla и прототипите ѝ на хуманоидни роботи, само че производителят на електрически автомобили генерира по-голямата част от приходите си от автомобилния си бизнес.

Мъск, най-богатият човек в света, понастоящем има към 13% от акциите на Tesla, откакто през 2022 година продаде акции за милиарди долари, частично с цел да подкрепи финансирането на покупката на Twitter за 44 милиарда $.

В обособена обява в X той съобщи, че би се съгласил със конструкция от два класа акции, с цел да реализира задачата си да получи 25% надзор с право на глас, само че му е било казано, че това е невероятно след първичното обществено предложение (IPO) на Tesla.

Дружествата със структури с двоен клас имат два или повече типа акции с разнообразни права на глас - нормално една с по-големи права на глас за създателите или ранните вложители и друга за други акционери с по-малко право на глас.

Понастоящем Мъск е изправен пред правосъдно дело по отношение на пакета от обезщетения. Акционерът на Tesla Ричард Торнета съди Мъск и борда на шефовете през 2018 година и се надява да потвърди, че съоснователят е употребявал господстващото си състояние над борда на шефовете на Tesla, с цел да получи прекалено огромен компенсационен пакет, който не изисква от него да работи в производителя на електрически автомобили на цялостен работен ден.

Мъск съобщи на X, че няма " омраза " с борда на шефовете във връзка с новия му компенсационен пакет, и съобщи, че предстоящата присъда попречва полемиките. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР