Илон Мъск е зает човек. Основателят на Tesla и SpaceX

...
Илон Мъск е зает човек. Основателят на Tesla и SpaceX
Коментари Харесай

Илон Мъск работи до 100 часа седмично, ето какво точно прави всеки ден

Илон Мъск е ангажиран човек. Основателят на Tesla и SpaceX нормално работи цялостна работна седмица във всяка от двете си компании, като обядва небрежно за пет минути и не подвига телефона си, с цел да усили продуктивността си, написа Профит бг.
Не е изненадващо, че всекидневието му е много натоварено.
Business Insider са употребявали споделеното в предходни изявленията на Мъск, с цел да придобием визия за това по какъв начин нормално наподобява един ден на този Тони Стар в действителния живот.
Мъск става в 7 часа заран. В сесия въпроси и отговори за Reddit той показа, че елементарни спи по шест часа на нощ.
Обикновено пропуща закуската. От време на време се забавя задоволително, с цел да изпие чаша кафе и да хапне омлет.
Нещо, за което постоянно намира време обаче, е да вземе душ. Самият Мъск е споделял, че това е най-важният му табиет.


След като стартира деня си, Мъск се заема с натоварената си стратегия, която включва поредност от 5-минутни шпации. За него се знае, че работи сред 85 и 100 часа на седмица.
В живота на Мъск ден с ден не си наподобява. Той прекарва понеделниците и петъците в SpaceX в Лос Анджелис. Във вторник, сряда и четвъртък той се насочва към офиса на Tesla.

Според Quartz Мъск прекарва приблизително по 42 часа на седмица в работа за Tesla и 40 часа на седмица, работейки за SpaceX. Той също по този начин е споделял пред Y Combinator, че нормално прекарва по половин ден в работа за OpenAI.
Времето му през уикендите не е по този начин тъкмо разпределено. В неделите той нормално пътува или остава в имението си в Бел Еър. В събота работи в SpaceX или пък е с петте си сина.

" Това, което откривам, е, че мога да съм с тях и все пак да давам отговор на имейли. Мога да съм с тях и по едно и също време да работя. Ако не го правех, нямаше да мога да си свърша работата ", споделя Мъск през 2013 година
Мултитаскингът е основна част от тактиката на Мъск, както и това да работи колкото се може повече часове.

Колко пари ще завоюва Илон Мъск през идващите 10 години?Заплатата му не е закрепена, ето за какво...
За да може да си прави работата, Мъск пропуща множеството входящи телефонни позвънявания. Той избира да употребява малко прочут имейл, с цел да не пълнят пощата му с нежелани известия.
Милиардерът не отделя доста време за хранене. Мъск нормално обядва по време на среща и съумява да се нахрани единствено за пет минути.
Той натрупа повече калории по-късно денем. " Бизнес вечерите евентуално са мястото, на което хапвам прекомерно доста, " споделя Мъск пред Auto Bild.
Когато става въпрос за питиета, Мъск избира диетична Coca-Cola. От CBS пък са уведомили, че харесва френска храна, барбекю и уиски.
За да поддържа форма, Мъск нормално посещава фитнеса един или два пъти седмично.


Въпреки натовареното си всекидневие, Мъск намира задоволително време, с цел да чете. Някои от обичаните му четива са " Властелинът на пръстените " и биографии, като тези на Бенджамин Франклин и Албърт Айнщайн.
Мъск може и да е хартиен плъх, само че това не значи, че не може да се забавлява. Легендарните купони на бизнесмена включват тържество за рожден ден в британски палат, което в последна сметка се трансформира в игра на гоненица.
Когато денят е завършил, Мъск нормално не ляга преди 1 часа. Това късно лягане не е изненадващо за човек, който е ангажиран с неща, като това да промени метода, по който караме и по какъв начин да изпратим хора на Марс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР