Илон Мъск, Джеф Безос и Бил Гейтс понесоха удар за

...
Илон Мъск, Джеф Безос и Бил Гейтс понесоха удар за
Коментари Харесай

Срив: Мъск, Безос и Гейтс загубиха $115 милиарда за 5 месеца

Илон Мъск, Джеф Безос и Бил Гейтс понесоха удар за 115 милиарда $ през последните пет месеца. Причината - сривът на фондовите пазари.

Състоянието на Мъск е намаляло с 46,4 милиарда $, Безос е с 53,2 милиарда $ обратно, до момента в който Гейтс е изгубил 15,1 милиарда $ съгласно Bloomberg Billionaires Index.

Френският магнат и трети най-богат човек в света Бернар Арно също претърпя спад на благосъстоянието в размер от 44,7 милиарда $.

По-голямата част от благосъстоянието на Мъск и Безос е обвързано с акции на Tesla и Amazon - фирмите, в които те са сегашни и някогашни изпълнителни шефове, само че за разлика от тях, дяловете на Гейтс в Microsoft са относително скромни.

Мъск има 15,6% дял в Tesla на стойност към 122 милиарда $, откакто акциите на производителя на електрически коли паднаха с съвсем 37% тази година.

Той закупи 9,2% дял в Twitter през април, което накара вложителите да се усъмнят в уговорката му към Teslа. Мъск продаде акции на компанията за електрически автомобили на стойност 8,4 милиарда $, с цел да финансира поглъщането на стойност 44 милиарда $.

Гейтс има по-диверсифицирано портфолио, което значи по-малко загуби след срутва на фондовия пазар. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс влага най-вече в Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет.

Технологичните акции претърпяха внезапна промяна през последните месеци и спад в доверието на потребителите.

Безос към момента има към 50 милиона акции в компанията на стойност към 115 милиарда $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР