Илияна Йотова откри в Националния исторически музей изложбата Древни находки.

...
Илияна Йотова откри в Националния исторически музей изложбата Древни находки.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Дано да сме приключили с неграмотните и безпросветни хора начело на държавата

Илияна Йотова откри в Националния исторически музей изложбата „ Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2022 година “

Дано да сме завършили с необразованите и безпросветни хора отпред на страната. Когато не знаеш историята и не знаеш от кое място си тръгнал, няма по какъв начин да познаваш сегашното и не можеш да градиш бъдещото на България. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването в Националния исторически музей на изложбата „ Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2022 година “. Експозицията може да бъде прегледана до месец март 2023 година

В приветствието си вицепрезидентът напомни: Министърът на културата в постоянния кабинет не оправда очакванията ни, остана единствено с обещания и едно прелестно селфи. Отговорността носят тези, които са му дали своят вот доверие. Трябва да се учим от тези уроци и да не ги повтаряме.

„ Когато пристигна служебният кабинет археологическият сезон беше пред неуспех поради неналичието на финансиране. Освен това средствата по програмата за финансиране на теренни археологически изследвания, на която разчитат музеи, институти и университети, не бяха увеличени по отношение на 2021 година “, уточни Илияна Йотова и благодари на Министерство на културата в служебния кабинет и на учените, че избавиха археологическия сезон.

„ Археологията се нуждае от повече внимание и средства. Няма по какъв начин да се борим сполучливо против пренаписването на историята, в случай че не я познаваме и не я потвърждаваме с обстоятелства “, съобщи вицепрезидентът.

Илияна Йотова благодари на управлението и екипа на Националния исторически музей за всеотдайната активност. „ С тази галерия дворецът на българската история Националният исторически музей още веднъж ни сервира превъзходен коледен подарък. Изложбата подхранва самочувствието ни на българи, наследници на антични цивилизации “, акцентира вицепрезидентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР