Илияна Йотова беше гост на творческа вечер, посветена на 80-годишния

...
Илияна Йотова беше гост на творческа вечер, посветена на 80-годишния
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Битката между гигантите и джуджетата е вечна, всеки сам избира какъв да бъде

Илияна Йотова беше посетител на креативна вечер, отдадена на 80-годишния празник на проф. Иван Маразов

„ Битката сред колосите и джуджетата е безконечна. Сред индивидите също има колоси и джуджета и всеки самичък избира какъв желае да бъде. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, като се базира на книгата на проф. Иван Марозов. Йотова беше посетител на креативна вечер, отдадена на 80-годишнината на проф. Маразов – бележит академик с интернационален престиж и популярност, траколог, изкуствовед, учител. Йотова цитира стихове от „ Пътят на душите “: „ Сами душите пътят си избират,/душевно прояснение и възкресение,/или оковите на нравствения мрак! “ „ Това е изборът през днешния ден, в нашите години, а освен времената на „ златната химера “ на предците ни “, посочи вицепрезидентът.

Йотова дефинира проф. Маразов като основател на света на траките, като институция и персона с митологични размери. „ Проф. Маразов, вие сте от хората-вдъхновители на самочувствието ни на българи – наследници на антична история и богата просвета, белязали развиването на доста други нации и страни “, акцентира вицепрезидентът.

В приветствието си Илияна Йотова уточни поредицата книги на проф. Иван Маразов и Иван Гранитски, наречена на древногръцката богиня на паметта – Мнемозина. „ За паметта през днешния ден приказваме доста малко, не са един и два нечестивите опити тя да бъде изтрита. Вашите книги, вашата просвета ни дават тези толкоз нужни познания. Вашите книги са и за днешния ден. В античната философия и вярвания на траките има доста какво да вземем, с цел да разбираем днешния свят и да намерим себе си “, посочи вицепрезидентът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР