Илиян уби не само Милена, а всички нас. Унищожени сме,

...
Илиян уби не само Милена, а всички нас. Унищожени сме,
Коментари Харесай

Майката на зверски закланата Милена с разтърсваща изповед пред съда

Илиян умъртви освен Милена, а всички нас. Унищожени сме, не сме ние към този момент. Вече три години окайвам момиченцето си, всякога се изправям лице в лице с килъра й, който стои без присъда.

С тази разтърсваща изповед пред съда стартира описа си за преживения призрачен сън Ангелина, майка на Милена Динова от пловдивското село Куртово Конаре, която почина след удар с нож в сърцето през декември 2016 година, оповестява trafficnews.bg.

Обвиненият за убийството неин избраник Илиян Рангелов се опита за следващ път да отсрочи процеса против него, само че магистратите дадоха ход на разпитите на очевидците.

Наетата от подсъдимия столична топадвокатка Марияна Тодорова през днешния ден не се яви в залата поради задължения в Специализираня съд. Това провокира гнева на Рангелов, който изиска делото да се отсрочи, само че получи отвод.

Първи пред ръководителя на състава се изправиха най-близките на жертвата. Майката Ангелина описа, че се срещнала с Илиян, още през 2014 гидина, при едно от прибиранията си в България. Милена й споделила, че това е мъжът с основно „ М”. Искала да продължи живота си с него, да се оженят и да имат деца.

„ Направихме празненство, веселихме се. Помагах им със средства, някогашният ми брачен партньор също, както и сина ми. Бяха при мен в Гърция, с цел да работят и да спестят някой лев. Нещата обаче не вървяха добре – Илиян ревнуваше и правеше кавги.

Беше ленив и лакомец. Не м у пукаше за Милена, а единствено себе си гледаше. Беше нападателен към нея. При скандал, тя се заключила в стаята си, а той разрушил вратата. Прикриха го от мен, само че аз видях дупките. Дори когато се прибраха в България, чувах от щерка ми, че се карат и че Илиян доста ревнува.

Тя ми споделяше: „ Мамо, той ще се промени”. В нощта на ликвидиране ми се обади татко й, който сподели: „ Милен е промушена с нещо”, изпаднах в потрес. После отново звъня и сподели към този момент, че детето ми е мъртво. Качих се на първия аероплан и се прибрах. Не желаех да допускам, че Илиян е убиец”, разплака се в залата Ангелина.

Той показа още, че към този момент три години претърпява кошмара от онази нощ на 28 декември 2016 година.

Тя описа, че една от аргументите за ревността на Илиян била остаряла връзка на Милена. Тя е била с албанец, до момента в който живеела в Гърция. След, като са се разделили с чужденеца, той траял да я търси. Опитите не спряло, даже когато Рангелов и Динова били в южната ни съседка.

„ Тя изясни на албанеца, че има нов мъж до себе си и той спря да я търси. Сега момчето е във Франция, има си семейство и дете”, сподели още майката на Милена.

Пред съда се изправиха също бащата и брата на младата жена. Тя дадоха обяснение от нощта на убийството, защото са били на мястото на закононарушението.

„ Илиян се обади и сподели, че Милена е в кръв на земята. Веднага разсъниха сина ми – Илин. Тръгнахме първо към цеха, където работеше нощна промяна. После се обадихме отново на Илин, който сподели, че е станало пред тях. Когато пристигнахме, момичето ми към този момент беше на земята, покрита с найлон. Аз се свлякох до нея и не помня нищо съвсем.

Илиян и Милена бяха естествена двойка. Тя нищо не споделяше – нито за кавги, нито за ревност”, описа през сълзи бащата Кръстьо.

„ Лицето й беше в кръв, легнала по тил. Опитах се да я прегърна, само че лекарите ме стопираха. Казаха, че е късно към този момент, Милена е мъртва. Помня Илиян. Крещеше, че ще продаде всичко, единствено и единствено да откри създателя на убийството. След два дни разбрахме, че е той. Подозирах го, само че не желаех да допускам.

Той беше нападателен, ревностен и не позволяваше нищо на Милена. Това е огромна покруса за нашето семейство, към този момент не сме същите. Поболяхме се – майка и баща не спят, пият медикаменти. Аз пък съм с начална форма на диабет, разследване на стреса”, описа Илин Динов.

Разпитите не престават и към този миг. Очаква се на следващия ден те да продължат с ревютата на движимостите лица. По думите на околните на Илиян Рангелов, още на следващия ден отбраната на Рангелов ще бъде поета от топ юриста Мариана Тодорова.

Убийството стана през декември 2016 година. В нощта на случая Илиян Рангелов настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал, че спи, с цел да отклони проверяващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов подарил годежен пръстен на Милена. Часове след убийството, пък самичък е направил цялостни признания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР