Илина Найденова, съпругата на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Найденов

...
Илина Найденова, съпругата на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Найденов
Коментари Харесай

НОВ СКАНДАЛ: Министерша от ДБ с незаконна вила в Синеморец

Илина Найденова, брачната половинка на заместник-министъра на районното развиване Николай Найденов има противозаконна резиденция в Синеморец, съгласно информация от източници в РДНСК – Бургас. Николай Найденов тъкмо е с сектор ДНСК, което води до евентуален спор на ползи. Във връзка с това е належащо КПКОНПИ и прокуратурата да правят инспекция.

Имотът в Синеморец е закупен от Илина Найденова на 4 ноември 2022 година. Преди това той е принадлежал на Величка Ковачева, както демонстрира запис в имотните регистри. В нотариалния акт са разказани и обектите без нужните законови документи, както и позволение за монтиране на преместваем обект, което е изтекло към този момент.

Първоначалното позволение за монтиране на преносима постройка - два битови контейнера, е било издадено на 4 март 2010 година.

През миналата година община Царево е съставила формален констативен протокол, в който документирано откритото, че на парцела са сложени 2 битови контейнера и построени дървени навеси, като мястото се употребява за туристически цели под наименованието " Вила Ведрина ". Копие от протокола е изпратен до Величка Ковачева.

На 3-ти октомври предходната година е направен нов протокол, който открива нарушаването - на парцела са сложени 2 броя контейнера с построени дървени навеси. За тези структури не са издадени позволения за монтиране. Актът е формиран без наличието на собственичката, само че е изпратен до нея, въпреки че и тя да не го е получила. Той също е изпратен до Столична община за да бъде връчен на Ковачева, само че е върнат с отговор, че тя отхвърля да го одобри.

След закупуването на парцела от Илина Найденова, община Царево е отправила въпрос към нея дали тя е лицето, което е сложило контейнерите. В отговор до общината тя удостоверява, че е закупила парцела със упоменатите обекти. В резултат на това е издадено заповед за ремонт на преносимите здания. Въпреки това досега към момента Найденова не е демонтирала по този начин наречената " Вила Ведрина ". Очаква се и мнението на Община Царево.

Зам.-министър Найденов е член на " Демократична България ", а самата Илина Найденова е зелен деятел и поддържа " Зелено придвижване ". Той е учител в УАСГ със компетентност картография и Географска информационна система.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Николай Найденов Демократична България ДБ Илина Найденова незаконно строителство Зелено движение Царево Величка Ковачева УАСГ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР