Илиана СлавоваБезсрамния полк. Така беше титулувано в социалните мрежи путинисткото

...
Илиана СлавоваБезсрамния полк. Така беше титулувано в социалните мрежи путинисткото
Коментари Харесай

Проклятие – заради руски интереси век и половина българи се насъскват срещу българи

Илиана Славова

Безсрамния полк. Така беше титулувано в обществените мрежи путинисткото сборище, претендиращо за величие. Колко да е вечен „ Безсмъртният полк “, откакто самите основатели на това начинание в Русия оповестиха, че не желаят да имат нищо общо с него?

Бутафория за пропагандна приложимост,

в която истината дотолкоз няма значение, че Джъд Лоу, Бони и Клайд биват аранжирани като руски герои без това въобще да прави усещане на фанатиците с георгиевски ленти. Какво ти величие! Паметта и историческата истина от дълго време са екзекутирани от генерации вманиачени жители на Кремъл. По злокобна подигравка през днешния ден престъпни субекти – надалеч не толкоз симпатични като Бони и Клайд – биват пускани от съветските затвори и изпращани да убиват в Украйна, а след това ги създават в герои. Сигурно и те са „ безсмъртни “. Впрочем в случай че в целия маскарад има нещо „ безсмъртно “, то е имперският апетит за владичество. Той ще почине едвам когато московитската тъмница на народите престане да съществува.
Днес обаче имперската безпардонност и тази година шества по улиците ни, накичена със знаци на мракобесни режими. И се употребява с протекцията на тези, които би трябвало да закрилят българската държавност.
На 9 май пред паметника на руската армия-окупатор в столицата полицията направи всичко допустимо, с цел да сътвори комфорт на така наречен „ Безсмъртен полк “, нищо че акцията не беше позволена от Столичната община и се организираше в нарушаване на наредбите. Не единствено не направи опит да разпръсне участниците, само че и построи кордони, с които отдели огромната част от пространството, обезпечи им безконтролен достъп до паметника и свободно придвижване за влизане и излизане от периметъра. Същевременно законният митинг против хибридното въздействие на Кремъл беше изтикан в единия ъгъл, обкръжен отвред от служители на реда, които не допускаха искащите да се причислят. Подранилите с половин час бяха затворени сред кордоните, останалите обикаляха и ги препращаха от едно място на друго – отсам не може. Защо не може? За да не се стигнело до конфликти. И за какво в случай че има такава възможност

възпрепятствате законната акция, а толерирате противозаконната,

вместо да я прекратите? Няма отговор. „ Минете оттова “ – споделят от полицията и сочат към тълпата, в която към този момент е и делегацията на съветското посолство, отпред с Митрофанова. Как да минем, откакто тъкмо там рискът от конфликти е максимален? Пак не дават отговор, единствено се хилят ехидно и снимат „ нахалниците “, дръзнали да задават въпроси. Сигурно се надяват, да сплашат запалянковците или най-малко да ги откажат от присъединяване в митинга.
Разбира се в тълпата на „ безсмъртните “ са Велислава Дърева и нормалното БСП-воинство – къде без тях… Проявилите „ безразсъдството “ да преминат през този валпургиев разгул на путинизма още веднъж се сблъскват с непробиваем кордон. „ Оттук не може. “ Чак когато чуват, че отводът им може да бъде записан и документиран, служителите на реда пускат „ натрапниците “. Половин час по-късно, запитани за какво се държат по този метод, въобще отхвърлят да са отказвали достъп.
115 година след оповестяване на българската самостоятелност и 34 година след началото на демократичните промени съветският империализъм още веднъж изправя

българи против българи

И не приказваме единствено за пропастта сред будните жители и промитите мозъци, подготвени да пожертват България тъй като Русия им е „ въздухът и слънцето “. Става дума за разлом сред институциите в страната. Кметът Йорданка Фандъкова не разрешава шествието, полицията го толерира. И не, няма нищо общо фактът, че възбраната е издадена същия ден вместо 24 часа авансово – шествието въобще не е получавало позволение и координиране с цел да бъде считано за законно. Бламирането на възбраната от страна на Министерство на вътрешните работи е надменно предизвикателство към законността и държавността. С капацитет за революция. Сега не се случи, само че какво ще стане в случай че на следващия ден действително се стигне до конфликти? Чия страна ще вземат силовите структури при еднолично ръководство на президент, съгласно който Крим е „ съветски, кой да е “?
Това не е първият случай и в случай че не се образува евроатлантическо държавно управление, няма да е последният.
Преди година, на 4 май 2022, отново пред окупаторския монумент, се разигра същият произвол. Полицията осуети законна демонстрация в поддръжка на Украйна и разреши на деятелите от „ Възраждане “ да окупират мястото – още веднъж в нарушаване на реда, без да имат позволение от общината. Със същото безпардонно отношение от страна на служителите на реда: който има искания, да подаде сигнал на тел. 112.
Тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков през днешния ден е заплатен с депутатски мандат в групата на ПП-ДБ. Сегашният – Иван Демерджиев, несъмнено е на път да получи още власт. Ако се съди по метода, по който протичат диалозите за сформиране на държавно управление, може още дълго да е длъжностен министър. Разбира се, че с власт като тази имперската безпардонност на Кремъл безпроблемно ще шества по българските улици и в българската политика.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР