Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела

...
Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела
Коментари Харесай

Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина

Илиана Кирилова обаче отхвърли да разяснява скандалните фотоси с пудела и пачките с пари, имало за това възбрана

Знам, че Петър Петров – Еврото е имал желание да ме залее с киселина. Това сподели градският прокурор на София Илиана Кирилова в изявление с Мария Цънцарова, излъчено в „ Тази заран “ по бТВ.

Тя показа, че не се опасява, а за това, че се е трансформирала в негова цел, схванала от някогашната му брачна половинка Любена Павлова.

Кирилова добави, че го познава от 1995 година, когато той бил прокурор. 

Тя отхвърли да разяснява скандалните фотоси с пудела и пачките с пари. „ Има възбрана във връзка с прокурорите да разясняват каквито и да било доказателства, които са събрани по по-специален ред. Мястото, където би трябвало да бъдат показани, е в съда “, посочи прокурорът.

Въпросът кой е пуснал в общественото пространство тези фотоси и свидетелските показания  на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев много време седи на дневен ред. Не може да бъде отговорено еднопосочно, добави тя. 

„ Материалите по едно дело минават през доста хора. Второ – когато едно дело постъпи в съда с него имат право да се срещнат юристите и е прекомерно неприятно, изключително за прокуратурата, тъй като се следи наклонност за „ омаскаряване “ на тези хора, както се показват медиите “, съобщи Кирилова. 

Според нея самото приключване на тези фотоси нарушава следствената загадка, само че тя е безапелационна, че „ прокуратурата няма такава задача – да омаскарява хората “. Прокуратурата на този стадий не се е самосезирала, стана ясно още от думите ѝ.

„ Разказът, който самичък може да си построи по тези фотоси, е съгласно личното му усещане. Дали това е допустимо или не? Дали тези лица на фотосите имат нужния морал или това е деяние на прокуратурата, което цели да ги дискредитира? Това е въпрос на усещане “, изясни прокурорът. 

Според нея „ в случай че се потвърди, че лицата, които са на фотосите, са точно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да ревизират по кое време са направени те, по какъв мотив и хората имат ли връзка между тях “. Тя е безапелационна, че ролята на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи в тази проведена незаконна група следва да се обясни, в случай че в действителност има такава връзка.

„ Повдигнато му обвиняване е за присъединяване в проведена незаконна група. Разпитани са 50 индивида, само че по това дело предстоят още разпити, които би трябвало да дадат по-голяма конкретика по възможната роля на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи “, сподели Кирилова. 

Прокурор Кирилова разясни, че познава Живко Коцев от 1994 година Според нея не може да се отхвърли, че той има една добра кариера. „ От разпита, който изтече, се схваща, че той го е правил от преданост към свои някогашни началници и сегашни другари – това е, което аз видях. На този стадий има изясненост, само че няма по какъв начин да я споделя, тъй като не трябва господин Коцев да научава за това от медиите “, сподели още тя.  
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР