Или защо е важно да спим и да се храним

...
Или защо е важно да спим и да се храним
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме след тренировка

Или за какво е значимо да спим и да се храним вярно!

Колкото и интензивно да упражняваме във фитнес залата, не съблюдаваме ли някои правила, няма да забележим никакви резултати. Или най-малкото рискуваме да се нараним.

Затова се допитахме до фитнес специалистите, които показват най-честите неточности, които позволяваме неумишлено, само че точно в тях се крие разковничето на съвършената форма. Ето кои са те:

Пропускате разтягането
След тежка подготовка множеството от нас бързат да приключат и да се приберат у дома. Но специалистите са безапелационни, че е извънредно значимо да се прави разпъване. Докато ги изпълнявате давате нужното време на организма да възстановява сърдечния и дихателен темп и да усъвършенства кръвообращението, което води до изстудяване на мускулите и вярно възобновяване. Освен това подобрявате гъвкавостта си и обсега на придвижване на ставите. Разтягането се явява като един самобитен „ мост ” сред края на тренировката и началото на процеса на възобновяване.

Не пиете вода
Много от нас се чудят по кое време тъкмо би трябвало да пият вода – по време на подготовка или по-късно? Истината е, че е извънредно значимо да хидратирате организма си след спорт. По този метод се възвръщат изгубените по време на подготовка течности, охлаждат се загретите мускули и се транспортират питателните субстанции до тях. Важно е да се теглите преди и след упражненията. Така ще знаете какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемате, а точно 150% от изгубеното тегло. По този метод по-бързо ще се възвърне сърдечната периодичност и температурата.

Не се храните
Повечето дами имат навика да не се хранят след подготовка за по-голямо намаляване, само че се оказва, че това доста неправилно разбиране. След подготовка тялото е изтощено и огромна част от силата в мускулите и черния дроб е изчерпана. Затова организмът се нуждае от хранителни субстанции, с цел да възвърне изчерпаните ресурси и да поправи наранените мускулни нишки. Най-добрата композиция е приемът на комбинацията от бързи въглехидрати и бърз протеин, защото по този метод ще се повиши мускулната ви маса. Когато се цели изчистване на мазнините в организма, може да пропуснете бързите въглехидрати и да приемете единствено протеин.

Не спите по 8 часа
Колкото и необичайно да ви се коства на пръв взор, сънят е извънредно значим за тялото ви след изтощителна подготовка. Именно по време на сън тялото се възвръща и поправя наранените мускулни нишки. Освен това се усъвършенства паметта, набавяте си повече сила и намалявате напрежението. Изследванията демонстрират, че по време на сън равнищата на растежен хормон са най-високи и протича протеинов синтез.

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР