Или ще имаме свръхдефицит и целта за еврозоната става химерна,

...
Или ще имаме свръхдефицит и целта за еврозоната става химерна,
Коментари Харесай

Любомир Дацов предупреждава за нуждата от оптимизиране на разходната част на бюджета

Или ще имаме свръхдефицит и задачата за еврозоната става химерна, или някой ще би трябвало да вземе сложни решения за усъвършенстване на разходната част. Това съобщи пред БНР финансистът Любомир Дацов.

Той означи, че проблемите с бюджета са почнали през предходната година с тотално неверната макроикономическа прогноза на Брутният вътрешен продукт. По думите му ръководещите съзнателно са създали оптимистична прогноза, поради идеологията, изповядвана от отишлото си държавно управление. Според него играта на ръба на бръснача ще докара до проблеми.

По отношение на " изчезналите средства " във  Дацов уточни, че той е резултативна големина. По думите му пари там не липсват. Финансистът посочи, че те са изхарчени за нещо. В бюджета е планувано, че се емитира дълг и ще бъде запълнен. Друг е въпросът за какво би трябвало непрестанно да усилваме дълга, добави той.

Бюджетът не е елементарна счетоводна сметка. Той е на първо място политика, акцентира Дацов. Според него рационалната политика е да се върви към " заледяване и последователно стесняване на недостига в границите на няколко години ".
 На Борисов му липсва мазнинката в бюджета
На Борисов му липсва мазнинката в бюджета

Няколко милиарда са изхарчени в последните няколко дни на правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР