Илевън Кепитъл АД дебютира на Българската фондова борса след успешно

...
Илевън Кепитъл АД дебютира на Българската фондова борса след успешно
Коментари Харесай

Първо успешно публично листване на БФБ в условия на криза

Илевън Кепитъл АД дебютира на Българската фондова борса след сполучливо обществено листване, през което набра над 2,1 милиона лв..

Макар и непретенциозно по мярка общественото предложение на сдружението е първото осъществено на БФБ за тази година и то, в изискванията на тежка световна рецесия.

Набраният капитал ще се употребява за в допълнение финансиране на бързо растящи компании от портфолиото на „ Илевън “. Размерът на капитала на „ Илевън Кепитъл “ АД е 2 301 528 лв., разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на сдружението се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код 11C. Маркет-мейкър на емисията е капиталовият медиатор Карол.

 „ Илевън Кепитъл " АД е сдружение, основано като функционален правоприемник на първия фонд на Eleven, основан в Нидерландия, в който главен вложител беше и Европейският капиталов фонд (EIF). През 2019 година „ Илевън Кепитъл " АД изкупи каузи на Европейския капиталов фонд, като закупи портфейла му от миноритарни участия, измежду които и в 34 новаторски компании с висок капацитет, в браншове като IT, софтуерни приложения и програмен продукт като услуга (SaaS),  електронна търговия, умни артикули и други

Дружеството планува да разпределя не по-малко от 90% от облагата като дял към своите вложители, която ще се генерира от продажба на участията в фирмите от портфейла. " Илевън Кепитъл " АД е основано за период от 5 години, с опция да бъде удължен с спомагателни 2 години с решение на общото заседание на сдружението, което съгласно основателите му ще даде оптимално време за развиване на фирмите в него и намиране на най-правилния миг за излаз от вложения.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР