Илън Мъск се опитва да направи Tesla глобална компания. Компанията

...
Илън Мъск се опитва да направи Tesla глобална компания. Компанията
Коментари Харесай

Tesla постигна годишната си цел за продажбите

Илън Мъск се пробва да направи Tesla световна компания.

Компанията на Илън Мъск Tesla е приключила сполучливо предходната година. Производителят на електрически коли надмина прогнозата на вложителите за продажби през четвъртото тримесечие и реализира годишната си цел.След оповестяването на новината акциите на компанията нарастнаха с близо 3% в петък и доближиха 443.01 $.

Резултатите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Успехът се дължи на търсенето на всеобщо създаваните седани Model 3, оповестява Reuters. Tesla е доставила 112 хиляди коли, което е над предстоящите от Refinitiv 104 960 броя. За цялата предходна година продажбите са били 367 500. Компанията си беше сложила за цел да продаде сред 360 хиляди и 400 хиляди коли през 2019 година През тримесечието Tesla е доставила 92 550 Model 3, изпреварвайки междинната прогноза на Refinitiv за 85 488 броя. Model 3 е най-достъпната кола на Tesla, като началната цена за разновидността с минимален пробег е 35 хиляди $.

Ударно начало на годината в Китай

Американската компания разгласи, че е произвела и под 1000 автомобила в новия си цех в Шанхай и на 7 януари ще достави на 7 януари първите си направени в Китай седани Model 3. От Tesla считат, че заводът демонстрира опция за произвеждане на над 3000 броя на седмица. Компанията също по този начин понижи началната цена на създавания в азиатската страна Model 3 с 16% до 299 050 юана (42 919 долара), откакто получи дотации за електрически транспортни средства.
Tesla възнамерява да усили доставките на този модел през януари и да удвои броя на центровете си за услуги, както и станциите за бързо зареждане в Китай до 2020 година

Инвестицията на компанията в Китай ще бъде решителен фактор да се дефинира дали Tesla ще успее да се оправи с локалните съперници и с Mercedes-Benz, BMW и Audi. Освен това компанията на Мъск се стреми да се трансформира в световна компания, откакто планува да построи цех и в Германия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР