Илън Мъск отрече информацията, че е разговарял с Владимир Путин,

...
Илън Мъск отрече информацията, че е разговарял с Владимир Путин,
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! Илон Мъск разкри разговарял ли е с Пут...

Илън Мъск отхвърли информацията, че е разговарял с Владимир Путин, преди да разгласява анкета в Twitter с предложенията си за преустановяване на съветската инвазия в Украйна.

Иън Бремър, началник на консултантската компания за политически риск Eurasia Group, твърди, че Мъск персонално му е споделил за диалога с Путин. Но основателят на Tesla опроверга това, написа dnes.bg.

" Разговарях с Путин единствено един път и това беше преди към 18 месеца. Темата беше космосът ", написа Мъск в Twitter.

Миналата седмица той помоли своите 107,7 милиона почитатели да гласоподават за методите за разрешаване на войната в Украйна. Предложенията включваха осъществяване на референдуми в частите от Украйна, окупирани от Русия, които Кремъл твърди, че е анексирал, само че този път под наблюдението на Организация на обединените нации. Коментарите му бяха приветствани от Москва. Мултимилиардерът сподели: " Русия си потегля, в случай че това е волята на народа ".

Президентът Путин към този момент разгласи четири украински района за част от Русия след по този начин наречените референдуми, жигосани като лъжливи от Киев и неговите западни съдружници. Русия не управлява изцяло нито един от четирите района.

Мъск също по този начин предложи светът да признае " публично " Крим - нелегално анексиран от Москва през 2014 година - като част от Русия.

В бюлетин Бремер написа, че Мъск му е споделил, че съветският президент е " подготвен да договаря ", само че единствено в случай че Крим остане под контрола на Русия, в случай че Украйна одобри форма на непрекъснат неутралитет и в случай че Киев признае съветската анексия на Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие. Бремер твърди, че шефът на SpaceX му е споделил, че Путин е споделил, че тези цели ще бъдат реализирани " без значение от следствията и че има капацитет за нуклеарен удар, в случай че Украйна нахлуе в Крим.

Но от този момент Мъск отхвърли информацията.

Първоначалната анкета, оповестена от Мъск, провокира необятна дискусия.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че хората, които оферират Украйна да се откаже от своя народ и земя, " би трябвало да спрат да употребяват думата " мир " като евфемизъм, с цел да " оставят руснаците да убиват и изнасилват още хиляди почтени украинци и да заграбват повече земя ".

Руският гросмайстор по шах Гари Каспаров назова поста на Мъск в Twitter " честен идиотизъм, повтаряне на пропагандата на Кремъл, изменничество по отношение на украинската храброст и всеотдайност ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък приветства предложенията на Мъск, заявявайки: " Много е позитивно, че някой като Илон Мъск търси кротичък излаз от тази обстановка ".

В началото на войната милиардерът завоюва необятна известност в Украйна, откакто изпрати редица свои интернет терминали Starlink в страната. Впоследствие той беше поканен на посещаване от украинския президент Володимир Зеленски. Сега обаче се оповестява, че спътниците понякога стопират да работят по време на борби, оставяйки украинските бойци без връзка.

Скорошните му изявления в Twitter утежниха и връзката му с президента на Украйна, като предходната седмица  Зеленски също разгласява анкета в Twitter, която попита кой Мъск почитателите му харесват повече - този, който поддържа Украйна или този, който поддържа Русия?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР