Илън Мъск Още по темата Европейските компании с разочароващо слаби

...
Илън Мъск Още по темата Европейските компании с разочароващо слаби
Коментари Харесай

Илън Мъск проявява интерес към съвместна работа с Daimler

Илън Мъск

Още по тематиката
Европейските компании с разочароващо слаби резултати за третото тримесечие

Причините са по-високите разноски за първични материали и комерсиалните мита
12 ное 2018
Tesla излезе на облага за трети път в историята си

Акциите на компанията скочиха с 14% след оповестяването на резултатите за третото тримесечие
25 окт 2018
Tesla купи терен в Шанхай, където ще строи новия си цех за електрически автомобили

Илън Мъск има намерение да закупи още акции на стойност 20 милиарда $ от компанията
20 окт 2018 Tesla може да прояви интерес към взаимна работа с немската компания Daimler по създаването на електрически ван. Това стана ясно от туит на Илън Мъск през вчерашния ден. Daimler и Tesla са съперници в автомобилния бизнес и не си партнират от 2014 година, макар че основният изпълнителен шеф на немския производител на първокласни коли през октомври също е загатнал за интерес към бъдеща активност с Tesla.

Туитът на Мъск беше в отоговор на питане на почитател и не наподобява като публично изказване. Мъск прибавя, че новият ван Sprinter е добър модел, въз основата на който Tesla и Daimler могат да работят дружно. От Daimler към този момент възнамеряват електрически разновидности на Sprinter в лимитирано количество, които ще излязат на пазара следващата година, само че към този момент няма да са пригодени за изминаване на дълги дистанции, от каквито се нуждае транспортният бранш.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Изказването на Мъск е малко ненадейно, защото Daimler и Tesla не са си съдействали от 2014 година През 2009 година, когато Tesla е застрашена от банкрут заради световната рецесия, Daimler влагат 50 млн. $ в компанията на Мъск и получават малко над 9%. През годините до 2014 година Tesla доставя електрически елементи за Daimler. Компанията на Мъск обаче се трансформира в сериозен противник в първокласните коли и Daimler продават каузи си за 780 млн. $ и не възобновяват договорите си за доставки с Tesla.

Има вяра

Въпреки това може би има вяра за бъдещо подпомагане сред двете компании. На конференция в Полша в края на октомври изпълнителният шеф на Daimler Дитер Цетче е декларирал, че вратите не са затворени към бъдещо подпомагане с Tesla. Въпреки това, от Daimler желаят да се състезават с Model 3 на Tesla посредством личния си електрически модел EQ и най-вероятно биха употребили технологии от новия си седан при развиването на електрически ванове, преди да прибегнат до подпомагане с компанията на Мъск.

Изказвания за допустимо партньорство и на двамата изпълнителни шефове въпреки всичко е знак, че това може да се случи в скоро време. Много по-вероятно е договорката да е в областта на зарядните станции. От Tesla нееднократно са заявявали, че са подготвени да спомагат с други компании за използването на станциите им, а Мъск разгласи в последната седмица, че през 2019 година компанията ще пусне на пазара чисто новите си усъвършенствани зарядни станции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР