Илън Мъск е поискал да забави“ своето придобиване на Twitter

...
Илън Мъск е поискал да забави“ своето придобиване на Twitter
Коментари Харесай

Илон Мъск се е отказал да купи Туитър заради реч на Путин

Илън Мъск е изискал да " забави “ своето придобиване на Twitter за 44 милиарда $ месеци откакто Русия нахлу в Украйна, като е декларирал в частен чат, че няма смисъл да купува обществената мрежа, " в случай че отиваме към Третата международна война “, написа Business Insider .

Тези текстове излязоха нескрито по време на чуване по отношение на отлагането на процеса през октомври за договорката на Мъск да купи Twitter. Мъск разгласи на управлението на Twitter през юли, че публично се отдръпва от съглашението си за закупуване на компанията в писмо, в което се твърди, че компанията непозволено е задържала данни за " ботове “ и спам сметки.

Текстовите известия са изпратени на 8 май до банкер от Morgan Stanley, който финансира част от договорката на Мъск. В тези текстове милиардерът показва и идна тирада на съветския президент Владимир Путин. Путин изнесе тирада на 9 май за 77-ата годишнина от успеха на съдружниците над нацистка Германия, в която сподели, че решението на Русия да нахлуе в Украйна през февруари е " единственото вярно решение “ и съобщи, че Западът " се готви за навлизане в Русия “.

" Нека забавим темпото единствено с няколко дни “, цитира го юристът на " Туитър “ прочитайки текстовете на Мъск по време на чуването. " Речта на Путин на следващия ден е в действителност значима. Няма да има смисъл да купуваме Twitter, в случай че отиваме към Трета международна война “.

Адвокатът на Мъск, Алекс Спиро, съобщи, че интерпретацията на текстовете в съда е " цялостна нелепост, както демонстрира веригата от цялостни текстове “. Пълният текст се чака да бъде импортиран в съда идната седмица.

Мъск подписа съглашение за покупката на Twitter през април. Когато милиардерът разгласи, че се отхвърля от договорката през юли, Twitter съвсем незабавно стартира дело, с цел да наложи контракта и да накара Мъск да го придобие на контрактуваната цена от 44 милиарда $. Смята се, че милиардерът е в неприятна позиция в правосъдната борба, която ще стартира с петдневен развой при започване на октомври.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР