Икономистите на Morgan Stanley прогнозират, че Федералният резерв ще направи

...
Икономистите на Morgan Stanley прогнозират, че Федералният резерв ще направи
Коментари Харесай

Goldman Sachs и Morgan Stanley с различни прогнози за това кога Фед ще понижи лихвите

Икономистите на Morgan Stanley предвиждат, че Федералният запас ще направи дълбоки съкращения на лихвените проценти през идващите две години, до момента в който анализаторите на Goldman Sachs Group Inc. чакат по-малко понижения на по-късен старт, предава Блумбърг.

Централната банка ще стартира да понижава лихвените проценти през юни 2024 година, по-късно още веднъж през септември и на всяко съвещание от четвъртото тримесечие нататък, споделиха откривателите на Morgan Stanley, ръководени от основния икономист за Съединени американски щати Елън Зентнер, в своята прогноза за 2024 година в неделя. Според тях всяко едно от тези съкращения ще бъде с 25 базисни пункта. Това ще понижи главния лихвен % до 2,375% до края на 2025 година, предвиждат анализаторите.

Междувременно Goldman Sachs чака първото понижение от 25 базисни пункта да пристигна през четвъртото тримесечие на 2024 година, последвано от по едно понижение на тримесечие доникъде на 2026 година - общо 175 базисни пункта, като лихвите ще се откриват в диапазона 3,5%-3,75%. Това е съгласно прогноза за 2024 година на икономиста Дейвид Мерикъл, също оповестена в неделя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР