Икономисти - либертарианци предлагат България да се върне назад по

...
Икономисти - либертарианци предлагат България да се върне назад по
Коментари Харесай

Либертарианци искат по-големи суми да се плащат кеш

Икономисти - либертарианци оферират България да се върне обратно във връзка с кешовите разплащания, като разшири или отстрани лимита от 10 000 лева

Предложението е противоположно на държавната политика, която цели увеличение на заплащанията през банка за битка против сивата стопанска система.

Експертният клуб за стопанска система и политика (ЕКИП), доста от чиито създатели са представители на Българското либертарианско общество, упорстват настоящето ограничаване на заплащанията в брой - 10 000 лева, да се усили на 20 000 лева или да отпадне.

През последните години държавното управление направи няколко опита в противоположната посока - да го понижи, само че те се оказаха несполучливи.

Според разбор на Експертния клуб за стопанска система и политика, с цел да има действителен резултат за ограничение на сивата стопанска система, прагът за разплащане в кеш би трябвало да е 20 лв.. Това обаче е отвратително ниска стойност за бизнеса и потребителите, макар че теоретично би довела до намаление на сенчестата стопанска система с 4.1 на 100 от брутния вътрешен артикул при оптимистичен сюжет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР