Икономистът Петър Ганев обясни за Нова тв, че най-ощетени към

...
Икономистът Петър Ганев обясни за Нова тв, че най-ощетени към
Коментари Харесай

Икономист: Най-ощетени са самоосигуряващите се лица в момента

Икономистът Петър Ганев изясни за Нова тв, че най-ощетени все още са самоосигуряващите се лица. ”Групата лица, която остава отвън всевъзможни ограничения е на самоосигуряващите се. Тях не ги лови нито Банка за развиване, нито 60/40, нито безлихвени заеми. За това заемът може да се наложи като мярка за тях. ”
" Ако да вземем за пример си музикант в заведение и ти е неразрешено да свириш, а на публиката е неразрешено да те слуша, тогава попадаш в тази категория ", уточни той.

" Мораториум на заемите занапред следва да разберем дали ще има. Всеки може да види член 6 от закона на ограниченията, където се споделя, че никой не дължи пари на никого, в случай че сме в изключително състояние. Мярката, която за момента ще проработи е през комерсиалните банки тези пари да влязат като ликвидна поддръжка за бизнеси, въпросът е да има предел за тези заеми обаче. Опасенията на хората са, че някой ще вземе всичко и за другите няма да има. Трябва да има до 1-2 млн. лева предел, с цел да се възползват по-широк кръг компании.

Механизмът " 60/40 " би трябвало да подкрепя компании, които имат огромен спад в оборота, породен от ковид, а не спад в бизнеса по принцип в случай че има подобен отпреди това ", изясни още той
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР