Икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна икономика (ИПИ) не

...
Икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна икономика (ИПИ) не
Коментари Харесай

Не били сериозни твърденията, че Турски поток диверсифицира доставките на газ

Икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) не вижда някакво съществено развиване във връзка с политиките за природния газ от страна на държавното ръководство.

" До последно не е ясно какво става с " Турски поток ". Първоначално излезе информация в съветските медии, след това беше опровергана от българската страна. Едно известие на " Газпром " по-късно в последна сметка сподели, че тръбата ще минава през България. Изглежда и в Русия не е към момента ясно какво тъкмо се случва.

От чисто икономическа и политическа позиция сходни планове са безпределно съмнителни - към този момент имаме много богат опит с " Южен поток ". Твърденията, че тази тръба диверсифицира доставките са просто несериозни, защото това е още веднъж за доставки от същия източник ", разяснява Стайков пред БГНЕС.

" През идната година да няма кой знае какъв прогрес по лансираните основни газови планове с дребни, мудни и несигурни стъпки, нормално в последния миг. Развитието на плановете ще продължат да се показват като единствените вероятни решения и най-хубавите за страната, в последния миг, без разбор на рисковете, с непрозрачно взимане на решение. А това е най-големият проблем, което удря по конкурентоспособността на стопанската система и бизнеса. Това пък от своя страна лимитира икономическият напредък ", предвижда Калоян Стайков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР