Икономиката на Япония се възстанови от рецесия с ръст от

...
Икономиката на Япония се възстанови от рецесия с ръст от
Коментари Харесай

„Зум бум“ възстановява японската икономика

Икономиката на Япония се възвърне от криза с растеж от 5% през третото тримесечие на тази година след внезапното стесняване поради изключителното състояние, което засегна индустриалния бранш и потребителските разноски.

Третата по величина стопанска система в света в този момент демонстрира признаци на възобновяване, макар че някои анализатори предизвестиха, че по-нататъшният напредък евентуално ще е непретенциозен, написа „ Би Би Си “.

Азия е водеща в световното икономическо възобновяване с събитие, което някои назовават „ Зум взрив “. Терминът се отнася до увеличението на търсенето на монитори и преносими компютри, защото от ден на ден хора работят от у дома и употребяват онлайн платформи за връзка като „ Зум “ (Zoom), до момента в който азиатските страни са измежду най-големите производители на електроника.

На района ще даде подтик и подписаното мега комерсиално съглашение, наречено Регионално всеобхватно икономическо партньорство (RCEP). В него членуват и Австралия, Китай, Сингапур и Южна Корея.

Нарастването на вътрешното търсене, както и износът помогнаха за стимулиране на икономическия напредък в Япония. Брутният вътрешен продукт потегли нагоре с 5% през третото тримесечие, откакто в предходното стопанската система се сви в 8.2%. При годишен ритъм в случай че този растеж продължи 12 месеца, става дума за разширение от 21.4%.

Японският Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие от април до юни е най-лошото, откогато се води статистика от 1980 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР