Икономиката на Великобритания ще бъде в по-лошо положение след излизането

...
Икономиката на Великобритания ще бъде в по-лошо положение след излизането
Коментари Харесай

Експерти: Великобритания губи при всички сценарии за Brexit

Икономиката на Англия ще бъде в по-лошо състояние след излизането си от Европейския съюз, без значение по какъв сюжет се развие Brexit. Това се твърди в отчет, направен от английски държавни специалисти, написа Reuters.

Анализът, направен през януари тази година, е още един удар за министър-председателя Тереза ​​Май, която е подложена на остри рецензии заради липса на водачество и ясна тактика в договарянията за напускането на Европейски Съюз от Обединеното кралство.

Англия ще напусне Европейския съюз на 29 март 2019 година и връщане обратно не се обрисува. Но в държавното управление и в партията на премиера Тереза Мей има дълбоки разделения за това какви връзки с Брюксел би трябвало да заместят траялото 46 години еврочленство.

В отчета се преглеждат три вероятни сюжети за Brexit и следствията за английската стопанска система от тях.

Ако Англия реализира всеобхватно съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, икономическият напредък на страната през идващите 15 години ще бъде с 5% по-нисък спрямо досегашните прогнози, се показва в разбора.

При " корав Брекзит " - обстановката " без договорка ", при която Англия ще се завърне към разпоредбите на Световната комерсиална организация, растежът на Брутният вътрешен продукт ще бъде с 8% по-нисък за същия интервал.

Ако Мей съумее да се споразумее за продължаващ достъп до единния пазар посредством участие в Европейската икономическа зона, дълготрайният напредък ще е с 2% по-нисък, споделят анализаторите.

И при трите сюжета всички браншове на стопанската система ще бъдат отрицателно наранени, като най-силен ще е ударът за химическата индустрия, производството на дрехи, промишленото произвеждане, хранително-вкусовата индустрия, автомобилния бранш и продажбите на дребно.

Миналият месец Европейски Съюз и Англия се споразумяха да придвижат договарянията за излизането от съюза към търговията и преходния интервал, само че някои от най-влиятелните водачи в Европейски Съюз предизвестиха, че последната година от диалозите за така наречен бракоразвод може да е цялостна с рискове.

Най-активните поддръжници на Brexit настояват, че предизвестията за стопански безпорядък са пресилени и че Обединеното кралство ще просперира, откакто напусне съюза, описван от тях като западащ, доминиран от Германия, опит за европейска интеграция./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР