Икономиката на Украйна се е свила с около 30% през

...
Икономиката на Украйна се е свила с около 30% през
Коментари Харесай

Икономиката на Украйна се е свила с 30% тази година

Икономиката на Украйна се е свила с към 30% през първите три тримесечия на 2022 година по информация на украинските управляващи, заяви " Ройтерс ".

Основна причина е нашествието на Русия, само че неприятното време през септември и спирането на доставките от атомната електроцентрала в Запорожие също са изиграли основна роля.

Добрата вест е, че има растеж на износа през септември - с 23% по отношение на август, като по този начин той доближава най-високото си равнище от началото на войната през февруари. Причината за него е подписаната с интернационално ходатайство договорка за транспортиране на зърно от черноморските пристанища.

Скорошните победи на Украйна на фронта в източната част на страната е подобрило бизнес настроенията. Продължаващите съветски офанзиви обаче, изключително по цивилни цели, не престават да затрудняват логистиката.

" По-нататъшното разрушение на индустриални мощности, инфраструктура и жилищни здания, както и несигурността за това какъв брой дълго ще продължи войната, попречват развиването и отсрочват възобновяване ", акцентират от украинското министерство на стопанската система.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР