Икономиката на отчете рекорден ръст през третото тримесечие на годината.

...
Икономиката на отчете рекорден ръст през третото тримесечие на годината.
Коментари Харесай

Икономиката на еврозоната отчете рекорден ръст през третото тримесечие

Икономиката на регистрира рекорден растеж през третото тримесечие на годината. Според отчета, оповестен във вторник от „ Евростат “, еврозоната е повишена с 12,5% през летните месеци , с точка повече от Европейски Съюз като цяло, написа БГНЕС.
В съпоставяне с третото тримесечие на миналата 2019 година еврозоната се е свила с 4,3%, а Европейски Съюз като цяло с 4,2%, оповестява „ Евронюз “. Йо-йо резултатът, породен от премахването на рестриктивните мерки, е най-очевиден в страните, потърпевши най-вече по време на първата вълна на пандемията. Тримесечният Брутният вътрешен продукт е повишен с 18,7% във Франция, в Испания с 16,7% и в Италия с 15,9%.
 Заради коронакризата Луфтханза редуцира 29 000 работни места Заради коронакризата Луфтханза редуцира 29 000 работни места
Заради коронакризата съкратените работни места в най-голямата немска самолетна компания " Луфтханза " ще доближат 29 000 до края на тази го...
Увеличението на потреблението и износа също се трансформира в понижаване на безработицата. Заетостта се е нараснала с 1% в еврозоната, възстановявайки една трета от изгубените работни места през предходното тримесечие (-3%). Всички съпоставения с предходната година, когато не е имало пандемия, са негативни. Въпреки това растежът е налице и е деятелен, което дружно с акциите за имунизиране подклажда очаквания за бързо възобновяване, когато пандемията завърши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР