Икономиката на Италия не отбеляза растеж през третото тримесечие (юли-септември)

...
Икономиката на Италия не отбеляза растеж през третото тримесечие (юли-септември)
Коментари Харесай

Още една голяма европейска икономика спря да расте

Икономиката на Италия не означи напредък през третото тримесечие (юли-септември) на годината. Това демонстрират данните за интервала на италианската статистическа работа (ISTAT). Италианската стопанска система, съгласно настоящите данни, е третата най-голяма в Европа (след Германия и Франция) и осма в света.

" През третото тримесечие на 2023 година размерът на брутния вътрешен артикул (БВП) на страната остана неизменен в съпоставяне както с предходното тримесечие, по този начин и с третото тримесечие на 2022 година ", се споделя в известието на ISTAT.

Експертите означават, че " измененията в стопанската система (или неналичието им) са разследване от понижаване на добавената стойност в селското и горското стопанство, както и при рибното стопанство, а въпреки това, от растеж при индустрията и застоялост в бранша на услугите ".
 Кога ще настъпи криза в Европа
Кога ще настъпи криза в Европа

Прогнозата на най-голямата европейска банка HSBC

Освен това, съгласно оценките на италианските управляващи, упованията са растежът на италианската стопанска система като цяло да се забави през 2023 година и 2024 година

Според предвижданията, растежът на Брутният вътрешен продукт на страната за 2023 година ще бъде 0,8%, което е малко по-ниско от оценката на държавното управление напролет (0,9% - 1%). А за 2024 година се планува стопански напредък от 1,2% (при първична прогноза от 1,4%), за 2025 година - растеж на Брутният вътрешен продукт от 1,4%, а за 2026 година - напредък на италианската стопанска система от едвам 1%.

Както към този момент беше обявено, стопанската система на Германия - която е най-голямата в Европа и четвърта в света - навлезе в криза.
 Икономиката на еврозоната навлезе в криза
Икономиката на еврозоната навлезе в криза

Най-голям " принос " за това има Ирландия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР