Икономиката на Германия вероятно ще се свие отново през настоящото

...
Икономиката на Германия вероятно ще се свие отново през настоящото
Коментари Харесай

Икономиката на Германия вероятно ще се свие и през текущото тримесечие

Икономиката на Германия евентуално ще се свие още веднъж през актуалното тримесечие, като нейното възобновяване ще бъде мъчно, макар че има някои признаци, че може да настъпи усъвършенстване при започване на идната година, предвижда Бундесбанк в последния си ежемесечен стопански отчет, оповестява Ройтерс.

Страдаща от сериозна криза в бранша на промишлеността, Германия е измежду най-слабите стопански системи в Европа през актуалната година предвид на отрицателния резултат от високите разноски за сила, слабите световни поръчки и по-високите лихвени проценти.

" Икономическото произвеждане евентуално още веднъж ще намалее леко през четвъртото тримесечие на 2023 година Германската стопанска система

ще се възвърне мъчно от интервала на уязвимост, който продължава след експлоадирането на войната против Украйна ",

уточни немската централна банка.

Германия записва стопански напредък на тримесечна база единствено един път през тази година, като индикаторите за последните месеца на 2023 година са най-вече в посока надолу.

Все отново централната банка е внимателно оптимистична за идната година, визирайки високата претовареност, мощен растеж на заплатите и стабилизиращи се знаци за бизнес и потребителските настройки.

" Започват да се появяват предварителни признаци за леко усъвършенстване след края на годината. Основната наклонност при новите поръчки допуска, че задграничното търсене може да е достигнало дъното ", означи Бундесбанк в последния си отчет.

Централната банка на Германия обаче предизвести, че няма доказателства за стабилно усъвършенстване на световната индустриална интензивност, като изследвания сочат спад в новите поръчки и едва търсене в общ проект.

Бавно понижават поръчките на немските компании и това също може да аргументи закъснение на производството, добави банката.

В същото време обаче се чака да има подтик от страна на семействата, които в началото бяха внимателни при харченето на средства, само че възходящите чисти приходи в последна сметка ще подтикват повишаване на действителното ползване, предвижда Бундесбанк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР