Икономиката има нужда от постковиден рестарт и ускоряване на процеситеНе

...
Икономиката има нужда от постковиден рестарт и ускоряване на процеситеНе
Коментари Харесай

Хампарцумян: Необходим ни е по-агресивен бюджет за 2022 година, дори с леки дефицити

Икономиката има потребност от постковиден рестарт и ускорение на процесите
Не се чакат трагични проблеми при бюджета за 2022г., разяснява пред Нова тв финансистът Левон Харпанцумян. Той предложи да се изготви по-агресивен бюджет за идната година, даже с леки дефицити.

„ Бюджетът би трябвало да ни даде опция да изхарчим едни пари, които след това да се възстановят. Не чакам основни драми с приемането на бюджетната рамка за следващата година “, изясни досегашният банкер. По думите му законът задължава министърът на финансите да създаде план на бюджета през това време на годината.

„ Той предстои на разискване и утвърждение от Народното събрание. Хората, които ще наследят новия бюджет, ще го усъвършенстват “, счита Хампарцумян. Той увери, че предстоящите равнища на инфлация не са стряскащи.

Според финансиста стопанската система има потребност от опростяване на администрацията, защото светът се пренарежда стопански, не толкоз политически. също така значим е и отговорът на въпроса какво ще бъде мястото на България в този пост пандемичен свят, когато няма да има един индустриален център в света, каквато бе ролята на Китай, а ще има няколко хъбове на произвеждане и веригите за доставка ще се пренаредят.

„ Икономиката има потребност от постковиден рестарт и ускорение на процесите. Светът се трансформира стопански, основават се нови хъбове за произвеждане. При едно по-грамотно ръководство България може да заеме по-добри позиции “, посочи финансистът. Той напомни, че на България се пада 0.4% от стопанския оборот в Европейския съюз.

„ Ние сме доста мънички стопански. Ако станем три пъти по-добре в обозримо бъдеще, отново ще сме 1.2% от стопанския оборот на Европейски Съюз. Не сме опасност за никого “, посочи финансистът.

По мотив договарянията за нов кабинет и обещаното от бъдещия мандатоносител „ Продължаваме промяната “, че всяка партия и определеният от нея министър ще управляват подопечното им министерство, специалистът бе сбит, че четирите партии имат цели за реализиране, които не постоянно зависят от политическата им ориентировка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР