Икономична и много вкусна супа, която пълни стомаха и сгрява

...
Икономична и много вкусна супа, която пълни стомаха и сгрява
Коментари Харесай

Супа от патешки маншони с фиде и картофи

Икономична и доста вкусна чорба, която цялостни стомаха и сгрява душата

Необходими Продукти

● пачи маншони - 4 - 5 бр.
● картофи - 4 - 5 бр. междинни
● зелен лук - 1 филиз
● джоджен - 1 филиз свеж
● черен пипер
● сол
● масло - 1 ч.л.
● яйца - 1 бр. прясно
● кисело мляко - 3 с.л.
● брашно - 1 ч.л.
● фиде - 2 - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Измиваме патешките маншони и заливаме с 2 литра вода. Варим 30-35 минути, изваждаме маншоните от бульона и прецеждаме бульона през цедилка.

Слагаме още веднъж на котлона, връщаме патешките маншони да се варят и прибавяме обелените цели картофи, цялостен филиз зелен лук и филиз свеж джоджен. Ръсваме черен пипер.

Варим супата още 20 минути, с цел да се сварят картофите и месото (при нужда може да увеличим времето на варене, до момента в който се сварят). Когато са подготвени, изваждаме картофите и маншоните от супата. Махаме и зеления лук и джоджен.

Добавяме във врящия бульон 2-3 супени лъжици фиде, сол на усет и една чаена лъжичка краве масло (слагаме за мирис, друга лой не е нужна, тъй като патешкото месо е по-мазничко). Доливаме топла вода и оставяме да ври, а картофите намачкваме, маншоните обезкостяваме и нарязваме.

Прибавяме месото и картофите към супата (към намачканите картофи наливаме от супата и получената картофена кашичка, по-лесно изливаме във врящата супа).

Варим супата още малко, до момента в който се свари фидето, и при нужда доливаме вода. Готовата чорба застройваме с разрушено едно яйце с три супени лъжици кисело мляко и една чаена лъжичка брашно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР